Avrupa'da İslam karşıtlığı hızla tırmanıyor

İsveç'te camiye saldırıldı, Britanya'da İslam karşıtları gösteri yaptı, Fransa'da ise peçenin yasaklanması için çalışmalar yapılıyor.

08-09-2009


İslam ve Hayat

Avrupa ülkelerinde İslam karşıtlığı ve ırkçı saldırılar artarak devam ediyor. Almanya'da Merve Şirbini'in ırkçı komşusu tarafından mahkemede, Hollanda'da ise Merve İsveç'in başkenti Stockholm'de geçtiğimiz günlerde bir camiye önce taşlı saldırı düzenlendi, ardından da geçen gece ve sabaha karşı yapılan saldırılarda Handen Camii misafirhanesinin camları kırıldı. İsveç polisinin ise yapılan ihbara rağmen camiye saatler sonra geldiği öğrenildi. Britanya'da ise aşırı sağcılar adadaki Müslümanlara karşı gösteri düzenledi. Aşırı sağcı İngiliz Savunma Ligi üyelerinin Birmingham'ın kent merkezinde "İslamcı aşırılar dışarı! Daha güvenli Britanya" yazılı pankartlar açtıkları protestoda olay çıktı. Müslüman karşıtı gösteri düzenleyenlere karşı Faşizme Karşı Birlik isimli grup da bir gösteri düzenleyince çıkan olaylarda 60 kişi gözaltına alındı. 

Fransa'da ise yaklaşık iki ay önce 60 parlamenterin ülkede kadınların peçe giymesine karşı olduklarını ilan etmesiyle alevlenen tartışmalar devam ediyor. Aralarından 32 parlamenterin oluşturduğu bir komisyon, halen peçe konusunda çalışma yapıyor. Fransa İçişleri Bakanlığı tarafından da bu konuda bir açıklama yapıldı. Dışişleri Bakanlığı; Ülkede 367 adet devamlı peçe takan kadının olduğunun tespit edildiği belirtti. Sarkozy'de bir konuşmasında ülkede peçelilerin kabul görmediği dile getirmişti. Komisyon, Fransız hükümetine peçe konusunda kanun çıkarılıp çıkarılmaması konusunda önümüzdeki günlerde rapor sunacak. 

(İslam ve Hayat / Dünya Bülteni)

Etiketler : #Avrupa'da   #İslam   #karşıtlığı   #hızla   #tırmanıyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN