Ateşkesi bozan Kaddafi güçleri Bingazi'ye girdi

Ateşkese rağmen Bingazi'ye saldıran Kaddafi güçleri, Bingazi'nin Batı bölgesinde bazı dış mahallelere kadar girdi

19-03-2011


Uluslararası ajanslar, Kaddafi güçlerine bağlı askerler Bingazi’ye girdi. Reuters haber ajansı Kaddafi güçlerinin Bingazi’nin batısından şehre girdiklerini  açıkladı.  Kaddafi’ye karşı mücadele eden isyancılar arasında bulunan Halit el Sayeh, “Kaddafi güçleri Bingazi’nin batısından şehre girdi. Birkaç saat içinde Kaddafi’nin askerleri bize saldırıcak” dedi.

KADDAFİ DENİZDEN SALDIRIYOR

El Cezire televizyonu, görgü tanıklarına dayanarak verdiği haberinde, Libya lideri Muammer Kaddafi’ye bağlı güçlerin, isyancıların elindeki Bingazi şehrini sahilden ve güneyden elen geçirmeye çalıştığını duyurdu.

Bu arada Libya hükümet sözcüsü Musa İbrahim, isyancıların kontrolündeki Bingazi’ye her hangi bir saldırı yapmadıklarını savundu.

İbrahim, “Bingazi’ye her hangi bir saldırı söz konusu değil. Biz ateşkese uyuyoruz ve uluslararası gözlemcilerin gelmesini istiyoruz.” dedi. İbrahim ayrıca isyancıların köy ve şehirlere saldırarak, bunu askerler yapmış gibi göstermeye çalıştığını da iddia etti.

KADDAFİ JETLERLE SALDIRIYOR

Libya'nın Bingazi kentinde büyük bir patlama olduğu ve jet sesleri duyulduğu öğrenildi. Şehir sakinlerinden Farac Ali, ''Patlamalar saat 02.00 sularında başladı. Kaddafi güçleri ilerliyor, Bingazi'ye 20 kilometre mesafede olduklarını duyuyoruz'' dedi. Ali, havada bir uçak görmelerine karşın, patlamaların karadan açılan ateş sonucu meydana geldiğini sözlerine ekledi.

BİNGAZİ KENTİNDE HAVA BOMBARDIMANI SÜRÜYOR

Muhammed Dvo adlı muhalif güçlerin sempatizanı bir hastane çalışanı, Kaddafi yanlısı güçlerin hava saldırısı düzenlediklerini söyledi. Dvo, ''Savaş uçakları havaalanına giden karayolunu bombaladı ve kentin yakınlarındaki Ebu Hadi ilçesine hava saldırıları düzenleniyor'' dedi.

ABD: KADDAFİ ATEŞKESE UYMUYOR

BM Güvenlik Konseyi'nin Libya'da uçuşa yasak bölge uygulanmasına yetki veren kararının ardından Libya yönetiminden yapılan açıklamada, ülkede tek taraflı ateşkes ilan edildiği duyurulmasına karşın ABD'li yetkililer ülkede ateşkese uyulmadığını bildiriyor.

ABD'den Kaddafi'ye bu konuda rest geldi. Önce Dışişleri Bakanı Clinton konuştu. Son sözü ise Obama söyledi. Obama, Kaddafi'ye resmen gözdağı verdi.

LİBYALI DİPLOMATLAR: ATEŞKESİ İSYANCILAR BOZDU!

Libya Dışişleri Bakan Yardımcısı Halid Kaim ise, muhaliflerin rejime bağlı silahlı güçlere saldırarak ateşkesi ihlal ettiğini savundu.

Bombardımanın devam ettiğini belirten Kaim, ''Ordu onlara karşı hiçbir eylemde bulunmadı çünkü bizler ateşkesi ihlal etmek istemiyoruz'' dedi. Bu yüzden en kısa zamanda uluslararası gözlemcilerin gelmesi gerektiğini söyleyen Kaim, ''Yoksa bize karşı suçlamaların sonu gelmeyecek'' diye konuştu.

 KADDAFİ’NİN SAVAŞ UÇAKLARI DÜŞÜYOR

Libya'da isyancıların kontrolündeki Bingazi şehrinde bir savaş uçağının düşürüldüğü bildirildi.
Görgü tanıkları, isyancıların kalesi olan Bingazi'de bir savaş uçağının düşürüldüğünü belirtti.

Bingazi güne topçu atışları ve bombalamaları ile başlarken, Libya lideri Muammer Kaddafi'ye bağlı güçlerin saldırısı altında isyancı kuvvetlerinin şehre doğru geri çekildiği ifade ediliyor.

El Cezire televizyonu ayrıca Kaddafi güçlerinin Bingazi'nin kenar mahallelerine girdiğini duyurdu.

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #Ateşkesi   #bozan   #Kaddafi   #güçleri   #Bingazi'ye   #girdi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN