Ateşkes bitti, Gazze'den yine ölüm haberleri geldi

Gazze'de ilan edilen 72 saatlik ateşkesin süresi doldu ilk bomba Gazze'de 4 can aldı.

08-08-2014


Gazze'de ilan edilen 72 saatlik ateşkesin süresi doldu.

Ateşkesin uzatılması yönünde şu ana kadar Filistinli gruplar ve Siyonist İsrail arasında bir anlaşma sağlanamadı.

GAZZE'DEKİ PATLAMADA 4 ŞEHİT

Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gazze'nin kuzeyinde meydana gelen "şiddetli patlamada" 4 Filistinlinin hayatını kaybettiğini ifade etti.

Hayatını kaybeden kişilerin cesetlerinin Beyt Lahya kentindeki Kemal Advan Hastanesi'ne götürüldüğünü kaydeden Kudra, patlamanın nedenine ilişkin henüz net bir bilgiye sahip olmadıklarını söyledi.

ATEŞKES UZAMAYACAK

Gazze'de Filistinli gruplar ile İsrail arasında ilan edilen 72 saatlik ateşkesin süresi TSİ 08.00'de dolarken, Hamas yönetimi Kahire'de İsrail ile süren müzakerelerden sonuç alınamadığı için ateşkesi uzatmayacaklarını açıkladı.

Mısır'ın önerisi üzerine Filistinli gruplar ile İsrail heyetleri arasında kalıcı ateşkes sağlanması için yürütülen müzakerelerde şu ana kadar bir anlaşma sağlanamadı. Bunun üzerine, ateşkesin süresinin dolduğu dakikalarda Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Kahire'deki görüşmelerde İsrail ile anlaşma sağlanamaması nedeniyle Filistinli grupların ateşkesin uzatılmasını kabul etmediğini ancak taraflar arasındaki görüşmelerin sürdüğünü açıkladı. Ebu Zuhri, "Filistinli gruplar ateşkesin uzatılması yönünde herhangi bir anlaşmayı kabul etmedi. Hamas müzakerelere devam edecek" dedi.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde de dün AA'ya yaptığı açıklamada, İsrail'in Filistin direniş örgütlerinin şartlarını kabul etmemesi ve Gazze ablukasını kaldırmaması halinde, ateşkes için belirlenen 72 saatlik sürenin dolmasıyla çatışmaların tekrar başlayacağını ifade etmişti.

İsrail ise dün, Mısır'ın arabuluculuğunda 3 gün önce başlayan ateşkesin bu sabah 72 saat daha uzatılmasını kabul etmişti. Ancak Hamas'ın ateşkesi uzatmama kararının ardından İsrail'in nasıl bir tutum belirleyeceği merak ediliyor. İsrail yönetimi henüz bir açıklama yapmadı.

İsrail ordusu, sabah saatlerinde Filistinli gruplar ile varılan ateşkes anlaşmasının ihlal edildiğini öne sürmüş, Hamas ise Gazze'den füze atıldığı iddiasını yalanlamıştı.

İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden saldırılar başlatmış, 17 Temmuz'da karadan saldırıya geçmişti. Yaklaşık bir ay süren saldırılardan sonra geçen salı TSİ 08.00'de İsrail ordusu kara birliklerini Gazze'den çektiğini açıklamış, 72 saatlik ateşkes sağlanmıştı.

İsrail'in 7 Temmuz'da Gazze'ye "Koruyucu Hat" adı altında başlattığı saldırılarda 432'si çocuk, 243'ü kadın bin 886 kişi hayatını kaybetti, 2 bin 979'u çocuk, bin 903'ü kadın, 9 bin 806 kişi yaralandı.

AA

Etiketler : #Ateşkes   #bitti   #   #Gazze'den   #yine   #ölüm   #haberleri   #geldi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN