Asker, Hatay'da 2 köylüyü katletti

Hatay'ın Hassa ilçesinde askerin, kekik toplayan köylüleri "terörist" diye hedef alması sonucu 2 köylü öldü, 1 köylü yaralandı.

29-06-2010


Hatay'ın Hassa ilçesinde askerin, kekik toplayan köylüleri "terörist" diye hedef alması sonucu 2 köylü öldü, 1 köylü yaralandı.

Daha önce PKK'lıların baskını sonucu köylülerin öldürüldüğü duyurulan olayda, askerlerin "yanlışlıkla" kekik toplayan köylüleri vurduğu belirtildi. Hassa'nın Çardak Yaylası'nda sabah saatlerinde dağa kekik toplamak için çıkan köylüleri "terörist" zannıyla hedef alan askerler, Mustafa Fil (66) ve Ali Dalmış'ı (63) katletti, 74 yaşındaki Mehmet Sak (74) ayağından aldığı kurşunla yaralandı. İbrahim Yalçın (52) ise ateşten yara almadan kurtulmayı başardı.

Askerlerin ateşi sonucu yaralanan Mehmet Sak, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Kekik toplamak için arkadaşlarıyla erken saatte dağa çıktıklarını, bir anda silah sesi duyduklarını söyleyen Mehmet Sak, "Ne olduğunu anlamadık. Bir anda silah sesi duydum ve yaralandım. Kimin ateş açtığını görmedim." dedi. Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz ise "Olaylardan dolayı çok üzgünüz ve müteessiriz." açıklamasında bulundu. Daha sonra Vali Mehmet Celalettin Lekesiz, İl Jandarma Komutanı Albay Vedat Çolak ve İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç hastanede yaralı Mehmet Sak'ın sağlık durumu hakkında bilgi alıp 'geçmiş olsun' temennisinde bulundu.

Bu arada, olayda yara almadan kurtulan İbrahim Yalçın (60) da silah sesleri üzerine bulunduğu yerden kaçarak kurtulduğunu söyledi. Yalçın, "Kekik topladığımız sırada bir anda silah sesi duydum. Hemen yere yatarak saklandım ve daha sonra kendimi yakında bulunan dereye attım. Uzun süre bulunduğum yerden çıkmadım. Bir süre sonra da sürünerek olay yerinden uzaklaşıp eve gittim. Diğer arkadaşlarımın o anda ne yaptığını bilmiyorum. O anda kimin ne için ateş açtığını anlayamadım.'' diye konuştu.

(İslam ve Hayat / Zaman)

Etiketler : #Asker   #   #Hatay'da   #2   #köylüyü   #katletti   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN