Asgari ücrette azami köleliğe devam!

Hükümet ve işveren el birliği yapınca yeni asgari ücret yine kölelik ücreti olarak kaldı. Oysa Sosyal-İş Sendikası’nın hazırladığı rapora göre, 4 kişilik bir ailenin tüm fertleri asgari ücretle çalışsa bile kazandıkları para yoksulluk sınırının altında kaldığı belirtiliyor.

28-12-2010


İslam ve Hayat

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, gelecek yıl asgari ücrete yapılacak artışları belirledi. Buna göre, asgari ücret yılın altı ayında yüzde 4.7, ikinci altı ayında ise yüzde 5.1 artırılacak.  Asgari ücret, 1 Ocak 2011'den itibaren 16 yaşından büyükler için net 629.96 lira olarak belirlendi.

Oysa Sosyal-İş Sendikası’nın hazırladığı rapora göre, 4 kişilik bir ailenin tüm fertleri asgari ücretle çalışsa bile kazandıkları para yoksulluk sınırının altında kaldığı belirtiliyor. 

Türkiye’de asgari ücretin son 5 yılda yüzde 37,1 artarken, yoksulluk sınırının aynı dönemde yüzde 43,1 artığı ifade edilen raporda, ”Son 5 yılda 4 kişilik bir ailenin asgari harcamalarını gerçekleştirmesi için o haneye en az 5 asgari ücret girmesi gerekmektedir. Yani 4 kişilik bir ailenin tüm fertleri asgari ücretle çalışsalar bile, eve giren para yoksulluk sınırının altında kalmaktadır. Sonuç itibariyle asgari ücret, yoksulluktan ziyade ancak sefalet ile açıklanabilir düzeydedir” ifadesi kullanılıyor.

Hükümet'in işverenlerle mutabakata vararak açıkladığı bu karar, sefaletin ve emek sömürüsünün devam edeceğini ortaya koyuyor.

Etiketler : #Asgari   #ücrette azami   #köleliğe   #devam!   
YORUMLAR
  • cade   31-12-2010 14:22

    TOPRAK doyursun bea..

  • necati türkoğlu    29-12-2010 17:13

    bu halk buna layık ki layık olduğuyla yönetiliyor. bu arada yaşta kurunun yanında yanıyor ...Evinde ekmek bulunmadığı halde ,kınından sıyrılmış kılıcıyla isyan etmeyen adama şaşarım (Ebuzer gıffari)

  • ilyas metin   29-12-2010 00:07

    "Allahın on pulunu bekleye dursun on kul, bir kişiye tam dokuz dokuz kişiye bir pul" N.F.Kısakürek

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN