Asansördeki ihmali anlatan işçiler kovuldu

10 işçinin hayatını kaybettiği asansör kazasındaki ihmaller basına anlatan işçiler tazminatları ödenerek işten atıldı

15-09-2014


Mecidiyeköy'deki asansör kazasından sonra bir gazeteye açıklama yaparak asansörle ilgili skandalları anlatan görevlilerden Emrah Acar ile birlikte 20 işçinin işine son verildi.

Ali Sami Yen Stadı’nın arazisine yapılan ve Torunlar Holding’e ait rezidans inşaatında asansörün 32. kattan zemine çakılmasıyla 10 işçi ölmüştü. Asansör sorumlularından Emrah Acar, Vatan gazetesine yaptığı açıklamada inşaatta asansörlerin bozuk olduğu yönünde uyarılarda bulunduklarını buna rağmen önlem alınmadığını, işe beş gün önce giren işçinin ‘asansör sorumlusu’ yapıldığını anlatmıştı. Yine Acar gibi inşaatta çalışan işçiler şantiyedeki olumsuz şartları basına anlatmıştı. Şirket dün Acar’la birlikte 21 kişinin işine son verdi. Muhasebeye giden işçilere çalıştıkları süreye göre tazminatları ödendi. İşçiler şantiye yatakhanesindeki eşyalarını toplayıp inşaatı terk etti. 6 aylık çalışması karşılığında 3 bin TL tazminat verilerek işten çıkarılan Acar ve 20 arkadaşı şimdi iş arıyor. 

Emrah Acar şunları söyledi: 

“Size yaptığım açıklamadan kısa bir süre sonra işten çıkarıldığımız bilgisini muhasebeden aldık ama eylem yapıp şantiye alanına milletvekilleri gelince işter çıkarılmalar bir süre durduruldu. Cuma günü de çalışma arkadaşlarımla birlikte adliyeye tanık olarak savcıya ifade vermeye gidince çıkarılma işlemlerimiz hızlandırılmış. Bizi çağırıp tazminatlarımızı ödediler. Artık işsiziz. Bir süre iş arayacağız. Eğer yeni bir iş bulup ekmek parası kazanmaya başlarsak İstanbul’da kalmaya devam edeceğim. Ama iş bulamazsam mecburen memleketim Elazığ’a gideceğim.”

(Venhar Haber)

Etiketler : #Asansördeki   #ihmali   #anlatan   #işçiler   #kovuldu   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN