Arçelik Grubu Hindistanda Yeni Fabrika Kuruyor

Ülkemizin en köklü beyaz Eşya ve elektronik ev ürünleri üreticisi olan Arçelik şirketi,

20-04-2012


 

Ülkemizin en köklü beyaz Eşya ve elektronik ev ürünleri üreticisi olan Arçelik şirketi, yurt dışına yaptığı teknolojik atılımlara bir yenisini daha ekliyor. Hindistan'da fabrika kurmak için gerekli alt yapı çalışmalarına başlayan şirket, Ülkenin önde gelen şirketler grubu Tata bünyesinde faaliyet gösteren Voltas şirketi ile beraber girişimde bulundu. Hindistan'da kurulacak yeni şirketin adı ise Voltbek olacak. Beko marka ürünler Hindistan'da satışa sunulurken, ortak girişim ürünü olan Beyaz Eşya fabrikasının temelleri ise ülkenin Gujarat eyaletinde atıldı.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Arçelik Grubunun CEO'su  Hakan Bulgurlu; “Hedefimiz Hindistan’da, ilk aşamada çift haneli pazar payına, gelecek dönemde ise tüm ürün kategorilerinde liderliğe ulaşmak” olduğunu ifade etti.

Dünyanın önde gelen beyaz Eşya üreticilerinden olan Arçelik şirketi, günümüzde 8 ülkede 20 üretim tesisi ile kullanıcı beklentilerini karşılamaya devam ediyor. Yeni atılım ile Hindistan'da pazar liderliğini kapmak isteyen Arçelik şirketi, zamanla ülkede tüm Beyaz Eşya modellerini üretmeyi hedefliyor.

180 milyon dolarlık yatırım ile Ülkede kurulacak fabrika bünyesine ilk etapta 500 kişilik istihtam sağlanacağı belirtilirken zamanla bu sayının 2000 olması bekleniyor. 

Kaynak : https://www.teknicservis.com

Etiketler : #Arçelik   #Grubu   #Hindistanda   #Yeni   #Fabrika   #Kuruyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN