Arap Birliği, Suriye ile ilişkiyi kesti

Arap Birliği toplantısından Suriye ile diplomatik ilişkilerin kesilmesi kararı çıktı. Toplantıda ayrıca Suriye’ye barış gücü gönderilmesi de talep edildi.

13-02-2012


Arap Birliği, yaşanan şiddet olayları nedeniyle Suriye'yle diplomatik ilişkileri kesme kararı aldı.

Arap Birliği toplantısından Suriye ile diplomatik ilişkilerin kesilmesi kararı çıktı. Toplantıda ayrıca Suriye’ye barış gücü gönderilmesi de talep edildi.

Arap Birliği dışişleri bakanları, Suriye'yi ele almak üzere Kahire'de biraraya geldi.

Toplantıda, özellikle Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Suud Faysal, Suriye yönetimine yönelik sert eleştirilerde bulundu.

Toplantı sonunda Suriye’yle tüm diplomatik ilişkilerin kesilmesine karar verildi.

BARIŞ GÜCÜ GÖNDERİLSİN

Toplantıda BM Güvenlik Konseyi'nden Suriye'ye barış gücü gönderilmesi talep edildi.

Ayrıca Tunus'un, Suriye'nin dostları konferansına evsahipliği yapma önerisi de Arap bakanlarca kabul edilirken, eski Ürdün Dışişleri Bakanı Abdullah Hatib, Suriye özel temsilciliğine atandı.

"Suriye, Arap Birliği kararlarını reddediyor"

Suriye'nin Arap Birliği'ndeki daimi temsilcisi ve Kahire Büyükelçisi Yusuf Ahmet, Suriye'nin, Arap Birliği'nin kararlarını bütün ayrıntılarıyla reddettiğini belirtti.

Suriye resmi haber ajansı SANA'da yer alan habere göre, bugün Arap Birliği'nin Suriye konulu toplantısından sonra bir bildiri yayınlayan Yusuf Ahmet, Suriye'nin Arap Birliği kararlarını tüm ayrıntılarıyla reddettiğini ve daha önce ülkesinin, gıyabında alınacak her türlü kararla ilgisi olmadığını ilan ettiğini hatırlattı. 

(Kaynak: Haber 7)

Etiketler : #Arap   #Birliği   #   #Suriye   #ile   #ilişkiyi   #kesti   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN