Arakanlılar ailelerini almak için evlerine dönüyor

Myanmar hükümetinin baskılarından kaçan Arakanlı Müslümanlar ailelerini alıp götürmek için geri dönmeye başladı

19-02-2017


Myanmar'da maruz kaldıkları zulümden kaçarak Bangladeş'e giden yüzlerce Arakan Müslümanının ülkeye geri geldiği açıklandı.

Evlerine geri dönen Rohingya (Arakan)'lıların çoğunun geride bıraktıkları aile yakınları alıp Bangladeş'e göötürmek için geldikleri belirtildi.

Ekim ayından bu yana onbinlerce Rohingya, Myanmar asker ve polisinin zulmünden kurtulmak için batıdaki Rakhine bölgesindeki sınırdan Bangladeş'e kaçtı.

Kıyı kasabası Teknaf'da bulunan mülteci kampının lideri Dudu Mia, çoğunlukla genç erkekler olmak üzere yaklaşık bin Rohingya'nın daha önce geride kalan yaşlı aile üyelerini toplamak için evlerine geri döndüğünü söyledi.

Mia, AFP'ye verdiği demeçte, "Bu adamların birçoğu akrabalarını Bangladeş'e geri getirmek istiyorlar, dört aydır ebeveynleri ile konuşamıyorlar" dedi.

Geçen yıl İnsan Hakları İzleme Örgütü tarafından yayınlanan uydu görüntüsünde, Myanmar birliklerinin binlerce insanı yerinden eden Rohingya köylerini yakma operasyonlarını gösterdi.

Bangladeş'e kaçan Rohingya'nın çoğu şimdi Rakhine sınırında olan ve aynı zamanda ülkenin en büyük turistik beldesi olan Cox'un Bazar ilçesindeki mülteci kamplarında korkunç koşullarda yaşıyor.

Etiketler : #Arakanlılar   #ailelerini   #almak   #için   #evlerine   #dönüyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN