Arakanlı Müslümanların evlerine hava saldırısı

Myanmar ordusu Müslüman nüfusun yaşadığı köylere hava saldırısı başlattı. Evleri yanan köylüler bölgeden uzaklaşmaya başladı

13-11-2016


Myanmar'ın Müslüman nüfusun yaşadığı Rohingya (Arakan)'da bulunan Maugdaen'ın kuzeyindeki Phuan Phyu Chaung,  Myauk Taung ve Yai Kai Chaung Kuasun köyleri hükümet güçlerince havadan ateş altına alındı.

Phuan Phyu Chaung köyü bu sabah yerel saat 10.00 itibariyle orduya ait helikopterlerin açtığı ateş sonucu alevler içinde yanıyor.

Hükümet savunmasız ve sivil halka yaptığı hava saldırılarını arttırmak için bölgeye gönderdiği askeri helikopter sayısını takviye gönderdi.

Hükümet askerlerince evleri açılan ateş sonucu yanan köylüler bölgeden ayrılmaya başladı.

 

Arakan eyaletinde 9 Ekim'de sınır karakollarına saldırılar düzenlenmiş, 13'ü güvenlik görevlisi olmak üzere 29 kişi ölmüştü.

Saldırıların ardından bölgeye çok sayıda asker ve polis sevk edilmiş ve çatışma çıkmıştı. Bölgeye basın mensuplarının ve yardım kuruluşu çalışanlarının girmesine izin verilmezken, Arakan Enformasyon Müdürlüğünden yapılan açıklamada, eyaletteki çatışmalar nedeniyle 3 binden fazla Arakanlı Müslümanın evlerini terk etmek zorunda kaldığı belirtilmişti.

Myanmar hükümeti, bölgedeki sınır karakollarına yönelik saldırılarla başlayan çatışmalardan Rohingya Dayanışma Örgütüne bağlı Aka Mul Mücahidin örgütünü sorumlu tutmuştu. Ülkedeki Müslüman kuruluşlar saldırıları kınamıştı.

Sınır karakollarının bulunduğu Maungdaw ve Yathay Taung kasabalarında nüfusun çoğunluğunu Birleşmiş Milletler tarafından dünyada en fazla zulüm gören topluluk olarak tanımlanan Arakan Müslümanları (Rohingyalılar) oluşturuyor.

Kaynak: Dünya Bülteni

Etiketler : #Arakanlı   #Müslümanların   #evlerine   #hava   #saldırısı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN