Arakan Kurtuluş Ordusu Komutanı Ebu Ammar dünyaya seslendi (VİDEO)

Arakan’lıları savunmak amacıyla gençlerin bir araya gelipte oluşturduğu ”Arakan Kurtuluş Ordusu” adını verdikleri oluşumun komutanı Abu Ammar Arakan topraklarından dünyaya seslendi, bütün STK ve devletleri bu katliamı durdurmaya çağırdı, ve Arakanlıların haklarını geri almak zulmü durdurmak için sonuna kadar mücadele edeceklerini bildirdi.

30-08-2017


Arakan Kurtuluş Ordusu Lideri Abu Ammar mücadeleye başladıkları 2016 yılının Ekim ayından bu yana Arakan’da olanları kısaca özetledi, ve biran önce Myammar’ın cunta hükümetine baskı kurulması gerektiğini katliamın durmasını aksi takdirde bölgede soykırım uygulandığını vurguladı.

——————————————————————–

BismillahirRahmanirRahim.

ElhamdülillahiRabbilAlemin.

Assalamualeykumverahmatullahivebarakatuh.

2017 yıl, 25 Agustos tarihinde, ben Attaullah Abu AmmarJununi, Arakan Rohinya Kurtuluş Ordusunun (ARSA) başkomutanı olarak buradan tüm dünyaya Arakandaki şu ankı durumu açıklamak istiyorum. Şu an bizler Maungdaw, Buthidaung ve Rathedaung kentlerinde Burmanın acımasız askeri rejimi ile savunma savaşı halindeyiz. Geçen 75 yıl süresinde Burma zalim askeri rejimi sürekli Roghinyalılara karşı her türlü gaddarlıklar yapsa da Roghinyalılar karşı koymayarak sabır etmişler.

Bunun sonucu olarak, Roghinyanın savunmasız kurbanlarını korumak için 2016 yıl 09 Ekiminde öne çıkarak, beyan etmek istedik ki, Burma hükumeti ve onun acımasız askeri rejimi Roghinyalıların insani haklarını ihlale devam edecekse, bizim de kendimizi savunma hakkımız mevcuttur. Geçen son 11 ay süresinde Roghinyaların insani hakkına hiçbir saygı işaretinin olmadığı halde, Burma hükumeti ve onun zalim askeri rejimi gaddarlıkları daha da artırmış ve son Soykırımı yapmışlar. Uluslararası toplum aşikâr şekilde göre bilir ki, birkaç gün önce zalim askeri rejim Maungdaw, Buthidaung kentlerine çok sayda özel askeri birlikler toplamış. Burma zalim askerleri Roghşnya köylerine girerek Roghinyalılara karşı gaddarlıkları daha da şiddetlendirmiş, kadınlara tecavüz ediyor, malları yağmalıyorlar. Askerler o kadar vahşidirler ki, tavuk, keçi gibi ev hayvanlarını da kendileri ile götürüyorlar.

Bizler (Mazlum Roghinyalıların Koruyucusu ve Gardiyanı olarak) daha da boş durmayarak, Roginyalıların hayat ve emlakini korumağa çalışacağız. Burma askerleri bizi birkaç yerden kuşatmış ve bize savaşa(Burma hükumeti ve zalim askeri rejimin iyice planladığı)  girmekten başka yol bırakmamış.

Biz uluslararası toplumdan Burma hükumetine ve zalim askeri rejime baskı yapmalarını rica ediyoruz. Onlar Rathedaung kentinde bir nece köyü bir aydan çoktur ki, kuşatmada tutuyorlar. Biz Uluslararası kurumlardan rica ediyoruz Burma zalim askeri rejimine baskı yapsınlar, çünkü askerler dünyanın en çok zülüm gören Arakan halkına destek çıkan uluslararası STK-ları ülkeden kovmak istiyorlar.Burma zalim askeri rejimi ve Rakhine aşırıları uluslararası STK-ları kovduktan sonra, gizli şekilde, onların yokluğunda Roghinya halkını açlıktan öldürmeği planlamışlar. Bundan dolayı ben Uluslarası topluma ve STK-lara seslenerek Arakana gelmelerin ve durumu yerinde görmelerini, aynı zamanda Roghinya halkına doktor ve ilaç yardımı etmekle diğer türlü yardım göstermelerini rica ediyorum.

Biz zalim Burma hükumeti ve gaddar askeri rejimi haberdar etmek istiyoruz ki, iğrenç ve insanlık dışı, uluslararası suç (İnsanlık aleyhine Savaş, Suç ve Soykırım) işlemeyi hemen durdursunlar. Arakana giren aşırı çok sayda askeri birlikler ve baskının şiddeti İnsanlık aleyhine Suç ve Soykırımın son haddine varmıştır. Rejim bu tür zalimlikler ve makul olmayan yöntemlerle Roghinyalıların ruhunu sarsmağı düşünmekte yanlış yapıyor. Roghinya halkı fikir birliği ile açık şekilde bildiriyor ki, haklarını geri alana kadar kendini savunmaya devam edecek. Bu topraklar Arakan adlanıyor ve Roghinyalılara aittir. Benim Roghinya için yaptığım bu çağrı, aynı zamanda onların adından yapılıyor. Sömürgeci Burma Cuntasından eşkıyalık ve suç işleyen askerlerini Arakandan hemen geri çekmesini istiyoruz. Uluslararası toplumun bizim mesaja sağır kesilmeyeceğine çok büyük ümit ediyoruz.

Vassalamualeykumverahmatullahivebarakatuh.

Kaynak: Islah Haber

Etiketler : #Arakan   #Kurtuluş   #Ordusu   #Komutanı   #Ebu   #Ammar   #dünyaya   #seslendi   #(VİDEO)   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN