Arakan'da son 3 günde 3 bin Müslüman katledildi

Avrupa Rohingya Konseyi, Myanmar ordusunun Arakan eyaletinde son 3 günde iki ile üç bin arasında Müslümanı katlettiğini duyurdu.

28-08-2017


Avrupa Rohingya Konseyi (ERC) Sözcüsü Dr. Anita Schug, Myanmar'ın Arakan eyaletinde son 3 günde ordu mensuplarının yaptıkları saldırılarda 2 ila 3 bin arası Müslüman'ın katledildiğini söyledi.

Myanmar'da yaşananlarla ilgili yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, cuma sabahından beri Myanmar askeri tarafından başlatılan operasyonda yaklaşık 850 Rohingya Müslüman'ın öldürüldüğü bildirildi. Ölenlerin yarısı çocuk ve kadınlardan oluşuyor. Yaralı sayısı 1000’i geçmiş durumda.

(Bangladeş hükümeti mülteci girişini engellese de) son birkaç günde ile 20.000'dan fazla Myanmar'ın Rohingyalı Müslüman'ları, Arakan’dan yasadışı yollarla Bangladeş’e giriş yaptı.

Yaklaşık 60 bin Rohingyalı Müslüman Bangladeş’e giremediği için sınıra yakın dağlık bölgede sığınmış halde.

Buthidaung, Maungdaw ve özellikle Rathedaung bölgelerinde Rohingyalı Müslümanlara ait 700’dan fazla ev, cami, Kuran kursu - medrese, okul ve dükkân yakılmış durumda.

35'e yakın köyden insanlar can güvenliği için köyleri terk edip dağlık bölgelerde sığınmış durumdalar.

 

Sizler bu yazıyı okurken Maundaw, Buthidaung ve Rathedaung’da Myanmarlı askerler tarafından Müslümanlara kaşı operasyonlar halen devam ediyor.

 

 

Etiketler : #Arakan'da   #son   #3   #günde   #3   #bin   #Müslüman   #katledildi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN