Arafat, mahşerin provasına hazırlanıyor

Hacc ibadetini yerine getirmek üzere şehirlerin anası Mekke'de bulunan Müslümanların, bu ibadeti tamamlamak üzere gerçekleştirecekelri Arafat Vakfesi öncesi, bölgede hazırlıklar tamamlandı.

25-11-2009


İslam ve Hayat

Hacc ibadetini yerine getirmek üzere şehirlerin anası Mekke'de bulunan  Müslümanların, bu ibadeti tamamlamak üzere gerçekleştirecekelri Arafat Vakfesi öncesi, bölgede hazırlıklar tamamlandı. Binlerce Müslüman’ın Arefe günü akın edeceği Arafat’ta mahşeri kalabalık öncesi sessizlik hakim.

Vakit gazetesinin bildirdiğine göre, Hacc için Mekke'de bulunan Müslümanlar, çarşamba gününden itibaren vakfe için Arafat'ta toplanacak. Dünyanın dört bir yanından yaklaşık 3 milyon Müslüman'ın bir araya geleceği Arafat'ta hazırlıklar tamamlandı. Müslümanlar, çarşamba günü Arafat'a akın edecek. Arafat'taki caddeler, Arefe günü binlerce insanla dolacak. Mekke'de bulunan Müslümanlar, Arefe günü sabah namazından sonra Mina'dan ayrılarak Arafat'a hareket edecekler. Arafat'ta gün boyu ibadet edecek olan Müslümanlar, burada Vakfe'yi yerine getirmiş olacaklar ve güneş battıktan sonra akşam namazını kılmadan Müzdelife'ye hareket edecekler. Müzdelife’de geceleyecek olan Müslümanlar, Kurban Bayramı'nın 1. günü Mina'ya gelerek şeytan taşlayacak. Daha sonra kurban kesecek olan Müslümanlar, tıraş olarak ihramdan çıkacak ve ardından Kâbe’de hacc tavafını ve sayını yaparak Hacc görevinin tamamını yerine getirmiş olacak.

 

Etiketler : #Arafat   #   #mahşerin   #provasına   #hazırlanıyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN