Anlamlı bir "koronavirüs tevbesi" hikâyesi

Somali asıllı Halima Aden, ABD'de yaşıyor. Müslüman bir ailede doğup büyüyen Aden, modellik yapan ilk "tesettürlü" olmuştu. Dünya markalarıyla çalışan Aden, koronavirüs sürecinden dolayı sektörden uzak durdu. 19 Eylül 1997 doğumlu Aden, tesettürü moda dünyasına karıştırdığı için pişman olduğunu belirtti.

26-11-2020


İslam ve Hayat
 
Somali asıllı Halima Aden, ABD'de yaşıyor. Müslüman bir ailede doğup büyüyen Aden, modellik yapan ilk "tesettürlü" olmuştu. Dünya markalarıyla çalışan Aden, koronavirüs sürecinden dolayı sektörden uzak durdu.
 
19 Eylül 1997 doğumlu Aden, tesettürü moda dünyasına karıştırdığı için pişman olduğunu belirtti.
 
Tüm dünyayı etkileyen koronavirüsüne ise kendini görme imkanı verdiği için teşekkür etti. Modayı ve mankenliği bırakan Aden, her ne kadar vücudunun ve başının kapalı olmasına rağmen yansıttığı tarzın İslam'a uygun olmadığının altını çizdi.
 
Sitemiz editörü Şükrü Hüseyinoğlu, kişisel paylaşım sayfasında konuyla ilgili şu yorumu yaptı:
 
"Tevbe, maalesef yitirdiğimiz temel değerlerden biri. Prosedüre indirgenmiş, dille edilip amelle tekzib edilen bir âdete dönüşmüş durumda. 
İşte tevbe mefhumunun bu şekilde anlamsızlaştırıldığı ve işlevsizleştirildiği günümüzde, kendisini Müslüman kabul eden birisinden uzun zaman sonra ilk defa gerçek bir tevbe hikâyesine tanıklık ediyoruz. Elhamdulillah."

Etiketler : #Anlamlı   #bir   #koronavirüs   #tevbesi   #hikâyesi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN