Ankaralı Müslümanlar işgal örgütü NATO'yu taşladı

2001 yılından beri Afganistan’ı işgal altında tutan ABD öncülüğündeki NATO güçlerinin katliamları, Ankara Filistin Dostları Platformunun çağrısıyla ABD büyükelçiliği önünde düzenlenen basın açıklaması ile protesto edildi.

22-02-2010


2001 yılından beri Afganistan’ı işgal altında tutan ABD öncülüğündeki NATO güçlerinin katliamları, Ankara Filistin Dostları Platformunun çağrısıyla ABD büyükelçiliği önünde düzenlenen basın açıklaması ile protesto edildi.

Sağanak yağış altında bulunulmasına rağmen önemli bir katılımın gerçekleştiği ve yağışın devam etmesine rağmen kitlenin dağılmadan ve aktif bir biçimde katılarak takip ettikleri basın açıklaması Ankara Atatürk Bulvarı Üzerindeki ABD Büyükelçiliği önünde gerçekleştirildi.

Eylemde İlkav Başkanı Mehmet Pamak, Medarik Yayınları Editörü Mehmet Emin Akın ve Bülent Uğur Koca birer konuşma yaptılar. Platform adına basın açıklamasını okuyan Bülent Uğur Koca şunları söyledi:

"Biz direnen mazlum Afgan halkının yanındayız. Çünkü biz de şimdi yaşadığımız ideolojik işgal öncesinde askeri işgal gördük, bizim ülkemiz de emperyalist güçlerin kirli postallarına şahit oldu. Ve o gün Afgan halkı bize dua ve yardımlarını esirgemedi. Biz Afgan direnişini destekliyoruz; çünkü bu direniş; çıkarları için insanların hayatlarını cehenneme çevirmekten çekinmeyen, kapitalist patronlara karşı yapılmaktadır. Çünkü bu direniş birilerinin dünyayı paylaşma heveslerini kursaklarına tıkamaktadır. Ve ayrıca Afgan direnişini desteklemek daha önce onların yardımını almış olan bu ülkenin tüm insanlarının vefa borcudur.

Ülke çıkarları ve günü birlik menfaatler uğruna, insanlığın katledilmesine, onursuzluğun egemen kılınmasına seyirci kalınabilir mi? Bugün Afganistan'da kadınların, çocukların, masum sivillerin ve ülkelerini işgale karşı savunan insanların katledilmesine ortak olmak suçunun sorumluları, yarın hesap gününde ülke çıkarlarını ve stratejik dengeleri gözettiklerini belirterek yahut "biz muharip güç değildik yalnızca katliamı yapanlara lojistik destek sağlıyorduk" diyerek kurtulacaklarını mı sanmaktadırlar? Dün Rus işgaline karşı direnen Afgan yiğitlerine "mücahid" diyerek methiyeler yağdıranlar, işgalcinin adı ABD ve NATO olarak değişince neden mücahidlere "terörist" deme ihtiyacı hissetmişler ve ortaklarının teröründe işbirliği yapmak için sıraya girmişlerdir? Bu çifte standardı hangi vicdan kabullenebilir? Bugün aklıselim sahibi herkes şunu bilmektedir ki; Nato'ya dâhil olmak, mazlum halkların kanına elini bulaştırmak, emperyalist ABD'ye ve onun çıkarlarına hizmet etmektir. Çanakkale'de İngiltere'nin yanında müslümanlara karşı savaşmaya gelen Yeni Zelandalı askerler ne kadar hürse, Kore için, Afganistan için, Somali için daha doğrusu emperyalistlerin iğrenç çıkarları için cephelere sürüklenen askerler de o kadar hürdür. Bugün ne yazık ki bizler, uluslar arası konjonktür müsaade ettiğinde belirli adımları atabilen iktidarların yönetiminde, emperyalistlerin müsaade ettiği kadar kendimizi hür ve bağımsız hissediyoruz. Ne yazık ki bizler, darbecilerin de, onlara karşı demokrasi mücadelesi verdiğini zannedenlerin de, ABD'nin müsaade ettiği ölçüde emellerini gerçekleştirebildikleri bir ülkenin insanlarıyız.

Gelin! Bu vahşi işgal ve katliama seyirci kalmayalım. Gelin! ABD ve NATO katliamlarına karşı mazlum müslüman halkların yanında yer aldığımızı ortaya koyalım. Gelin! "mazlum bir halk yokedilirken ve milyonlarca masum aldatılırken ne yaptınız?" sorusuna cevap hazırlamaya çalışalım. Gelin! Hep birlikte Firavuni zorbalığa karşı, yalnız Hakka dayanarak onurlu bir ses yükseltelim. Ve unutmayalım ki; zalimlerin yanında aktif ya da pasif yer almak, Cehennemdeki mevkilerinizin katlarını değiştirmekten başka hiçbir işe yaramaz…

"Katil NATO Bölgemizden Defol / Kahrolsun Emperyalist ABD / Kahrolsun İşgalci NATO / Kahrolsun Amerikan Emperyalizmi / NATO Emperyal Tetikçi, Kapitalizme Bekçi / Kahrolsun İşbirlikçi Zalimler / İslami Direniş Onurumuzdur / Emperyalizm Yenilecek, İslami Direniş Kazanacak / Zulme Karşı Direneceğiz / NATO İnsanlığın Düşmanı, İnsan Olan Karşı Durmalı / Mücahid Taliban, NATO Kaçacak Ondan / NATO İslam Düşmanı, Üstündür Direnişin İmanı /Türkiye Girdi NATO Safına, Eli Bulaştı Mazlumların Kanına / Türkiye Dönsün Büyük Hatadan, Çıksın Artık Katil NATO'dan / Hükümet NATO Yandaşı, Müslüman'a Zulümde ABD'nin Yoldaşı" gibi sloganların atıldığı, "Afgan İslami Direnişi Onurumuzdur",  "Emperyalizmin başı ABD ve Terör Örgütü NATO Bölgemizden Defol", "Afganistan'daki Amerika-NATO İşgalini Protesto Ediyoruz" pankartlarının ve " Uluslar arası cinayet şebekesi Nato'ya hayır / İşgale Son Suç Ortaklığına Hayır / Afganistan Direnişi Onurumuzdur / Irak Filistin Afganistan Sırada Kim Var / NATO Afganistan'da İnsanlık Suçu İşliyor / Lütfen Bize Amerikan Gözlükleriyle Bakmayın (Afganlı Çocuklar) / ABD Teröristtir Afganlı Özgürlük Savaşçıları / Yanınızda Savaşmak İçin Can Atıyoruz dövizlerinin taşındığı basın açıklamasının ardından M. Pamak ve M. Emin Akın görüşlerini açıkladılar.
İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı Başkanı Mehmet Pamak, NATO'nun, Amerika ve Batının Emperyalist çıkarları uğrunda başka ülkelerin askerlerini de kullanarak, Emperyalizmin emrinde bir katliam aracı, bir zulüm kırbacı, bir terör ordusu olarak oluşturulduğunu söyledi ve yaklaşık 60 yıldır Türkiye'deki darbecilerin, Ergenekon terör örgütü nevinden çetelerin arkasında da hep bu küresel terör örgütünün yer aldığını hatırlattı.

(İslam ve Hayat / Haksöz Haber)

YORUMLAR
  • Şükrü Hüseyinoğlu   22-02-2010 11:57

    Ankaralı Müslümanlar çağın en büyük şeytanını, emperyalizmin savaş ve işgal örgütü NATO'yu taşlayarak önemli bir eylem gerçekleştirmiş oldular. Bu eylemin NATO işbirlikçisi bir başkentte yapılmış olması da çok önemli. Allah şahitliğinizi kabul etsin.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN