Ambargoya karşı yola çıkan tekneler Gazze açıklarında

Gazze ablukasını delmek için bölgeye giden eylemciler, mesajla Gazze sularına girdiklerini duyurdu.

23-08-2008


Gazze Şeridi'ndeki işgalci siyonist deniz ablukasını kırmak amacıyla Kıbrıs Rum Kesimi'nden Gazze'ye gitmek üzere denize açılan iki tekne Gazze sularına girdi. 44 kişilik eylemci grubunu taşıyan iki teknenin yakında Gazze sahilinde olacakları duyuruldu.

 

SS Liberty adı verilen teknede bulunan eylemcilerden Yvonne Ridley, bugün geçtiği telsiz mesajında, "Gazze sularına girdik. Filistin bayrağı dalgalandırıyoruz. Çok yakında Gazze sahillerine ulaşacağımıza inanıyoruz. Berlin Duvarı'nın yıkılmaya başlanmasını göremedim, fakat şimdi insanların ilk bir kaç tuğlayı koparırken hissettiklerini hissedebiliyorum. Bugün halkın güç karşısında büyük bir zaferidir" dedi.

Bu arada işgalci siyonist rejim, kendisinin Gazze Şeridi'ne uyguladığı ablukayı kırmak için Kıbrıs Rum Kesimi'den iki tekne ile ayrılan 44 özgürlük eylemcisinin Gazze sahiline çıkmasına izin verileceğini açıkladı. İşgalcilerin dışişleri bakanlığı sözcüsü Aviv Shiron, teknelerin Gazze'ye ulaşmasına izin vereceklerini söyledi.

Gazze'ye Özgürlük Hareketi tarafından düzenlenen ve Gazze Şeridi'ne siyonist işgalci tarafından uygulanan ablukayı kırma amacındaki insan hakları eylemcilerini taşıyan "SS Gazze'ye Özgürlük" ve "SS Özgürlük" adlı gemiler dün sabah Kıbrıs Rum kesimindeki Larnaka limanından ayrılmıştı.

İki tekneden bugün hiç haber alınamamıştı. Gemilerin yola çıkmasıyla  iletişim hatları kopmuştu. telsiz baglantılarının İsrail tarafından bloke edildipi ileri sürülmüştü.

İsrail'deki sivil toplum kuruluşlarından Guş Şalom'dan yapılan açıklamada da "bugün saat 10 sularında gemilerden alınan son mesajda, girdikleri bölgenin yoğun biçimde elektronik perdelemeye tabi tutulduğu, bu durumun gemilerdeki hayati sistemlerin işleyişini bozduğu ve gemilerin hırçın deniz koşullarında seyrettikleri bildirilmiş, daha sonra temas kesilmiştir" denmişti.

"Kudüs'te Ev yıkımlarına Karşı İsrail Komitesi" yöneticilerinden Prof. Jeff Halper'in de aralarında olduğu, 17 ülkeden barış eylemcilerini taşıyan iki teknede, Gazze Şeridi'ndeki işitme engelli çocuklara dağıtılacak kulaklıklar bulunuyor.

GAZZELİLER SAHİLLERE KOŞTU

Öte yandan Gazzeliler, daha önce saat 13.00 sularında Gazze'ye ulaşması beklenen gemileri karşılamak üzere sabahın erken saatlerinden beri sahilde bekliyor.

17 balıkçı gemisi ise özgürlük gemilerini açık denizde karşılamak üzere içinde yüzlerce kişiyle birlikte Gazze açıklarında bulunuyor.

Filistin'in yerel haber ajanslarından Maan, Gazze'deki Filistinlilerin, İsrail askeri botlarından gazetecilerle vatandaşları taşıyan ve gemileri karşılamaya hazırlanan balıkçı teknelerine ateş açıldığını söylediklerini duyurdu. Olayda kimsenin zarar görmediği ifade edildi.

Öte yandan, Kuşatmaya Karşı halk Komitesi Başkanı ve bağımsız milletvekili Cemal El Hudari, İsrail'i gemilere zarar vermemesi konusunda uyardı. Gazze'de basın toplantısı düzenleyen El Hudari, gelecekleri bir "kahraman" gibi karşılayacaklarını da vurguladı.

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #Ambargoya   #karşı   #yola   #çıkan   #tekneler   #Gazze   #açıklarında   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN