Allah üzerine yemine HSYK'dan inceleme

Adalet Bakanlığı ile Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'ndan 'Allah'ın üzerine yemin ettiren mahkemeye inceleme

07-09-2012


Adalet Bakanlığı ile Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), Diyarbakır’da görülen “faili meçhuller” davasında tanıklara namus ve vicdan üzerine ettirilen yemine yüce Allah'ı da ekleyen Mahkeme Başkanı İsmail Gözükara ile mahkeme üyeleri hakkında inceleme başlattı.

Habertürk'ten İlyas Akgengin'in haberine göre yemin olayı eski Kayseri İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cemal Temizöz ile korucubaşı Kamil Atağ’ın da aralarında bulunduğu 5’i tutuklu 7 kişi hakkında, Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde 1993-95 yılları arasında işlenen faili meçhul cinayetlerle ilgili açılan davanın 37’nci duruşmasında yaşanmıştı.

Mahkeme, 1994 yılında öldürülen Abdulaziz Gasyak, Ömer Candoruk, Süleyman Gasyak ve Yahya Akman cinayetlerine ilişkin olarak tanıkları dinlemişti. Duruşmada Mahkeme Başkanı İsmail Gözükara tanıklara yemin ettirirken usullerden farklı bir yol izlemiş ve 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 55’inci maddesine göre “Bildiğimi dosdoğru söyleyeceğime namusum ve vicdanım üzerine yemin ederim” şeklinde olması gereken yemini “Bildiğimi dosdoğru söyleyeceğime Allah’ım, namusum ve vicdanım üzerine yemin ederim” diye okutmuştu.

Adalet Bakanlığı ve HSYK, Diyarbakır’da tanıklara usulün dışına çıkarak yemin ettiren hâkimlerle ilgili inceleme başlattı. İnceleme kapsamında Adalet Bakanlığı yeminle ilgili adli, HSYK ise idari yönden inceleme yapacak. Her iki kurum, usulüne uygun yapılmayan yeminle ilgili Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nin duruşma günü ile ilgili görüntü çözümü ve tutanaklarını istedi.

(Kaynak: İktibasdergisi.com)

Etiketler : #Allah   #üzerine   #yemine   #HSYK'dan   #inceleme   
YORUMLAR
  • zülküf Arslan   07-09-2012 16:15

    gülermisin ağlarmın,Allahın hükmüyle hükmetmemelerine mi ağlayalım,yoksa Allahın adına yemin etmelerine mi gülelim,aslında şöyle bi soruda sorula bilir HANGİ ALLAHIN ADINA YEMİN EDİLMİŞ Kİ... İbrahimin,ismailin,ishakın ,yakubun ve bütün peygamberlerin ilahı olan TEK ALLAH ın mı[Bakara 133],yoksa kendi kafalarındaki ŞİRKET ALLAH TANIMININ MI... Bu tür,Aldatıcıların Allah lafızları ve yeminleri muvvahidlerin kandırılmasına ve gündem edilmesine ihtiyaçta yoktur., tek ilah olan ve peygamberlerle vahiy yoluyla kendini tanıtan TEK ALLAHA hamdolsun Kİ KURANIN APAÇIK VAHİYSİDE BU ALDATICILARIN ALDATMALARINA UYMAMADA UYARIYOR....

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN