Alimler Birliği, Müslümanlara “Mescid-i Aksa’yı savunun” çağrısı yaptı

“Dünya Müslüman Alimler Birliği”, işgal rejiminin aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir’in Mescid-i Aksa baskınını kınayarak, tüm Müslümanlardan buranın korunması için harekete geçmesi istedi. Birlik, bunun nasıl olacağına ilişkin bir açıklama yapmadı.

03-01-2023


Alimler Birliğinden yapılan yazılı açıklamada, işgal rejiminin Mescid-i Aksa ve Kudüs’teki ihlallerinin büyük endişeyle takip edildiği belirtildi. İşgalci İsrail’in Mescid-i Aksa’nın kontrolünü umutsuzca ele geçirmeye çalıştığı kaydedilen açıklamada, Ben-Gvir’in Mescid-i Aksa baskınının şiddetle kınandığı aktarıldı.

Müslümanlara, İsrail’in Aksa’ya yönelik ihlallerine karşı harekete geçme çağrısı yapılan açıklamada, “Birlik, İslam ümmetini Filistinli kardeşlerimizi, Mescid-i Aksa’yı savunmak ve korumak için hızla ayağa kalkmaya çağırıyor.” ifadelerine yer verildi.

İkinci açıklama, İkrime Sabri’nin ifadeye çağrılması ve Müslümanların evlerinin yıkılmasına ilişkin

Birlikten yapılan diğer bir açıklamada, Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh İkrime Sabri’nin İsrail tarafından ifadeye çağrılmasına ve işgal altındaki Batı Şeria’da Filistinlilerin evlerinin yıkılmasına tepki gösterildi.

Yeni kurulan aşırı sağcı işgal rejimi hükümetinin ilk gününde Filistinlilerin evlerini yıktığı ve İkrime Sabri’nin evine baskın düzenlediği kaydedilen açıklamada, ülke liderleri ve İslam ümmetine Kudüs, Mescid-i Aksa ve Filistin’i savunmaları çağrısı yapıldı.

Siyonist bakanın Aksa baskını

Provokatif eylemleriyle tanınan işgalci işgal rejiminin aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, bu sabah işgal polisinin yoğun koruması altında Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyerek Harem-i Şerif’e girmişti.

Ben-Gvir, 5 yıl sonra Mescid-i Aksa’ya giren görevdeki ilk işgalci Bakan oldu.

Siyonist politikacı, Mescid-i Aksa’daki statükoyu ihlal eden ve Filistinlilerce “baskın” olarak değerlendirilen bu eylemini, İbrani takvimine göre, “Tevet” ayının 10. gününde (Asara BeTevet) gerçekleştirdi.

Ben-Gvir, yeni kurulan hükümette bakan olmadan önce milletvekilliği döneminde de Mescid-i Aksa baskınları, Filistinlilere yönelik şiddet eylemlerini teşvik etmesi ve ırkçı söylemleri nedeniyle sıkça adından söz ettiriyordu.

İşgal rejimi 1948’den bu yana Filistin topraklarında işgalci olarak bulunuyor.

(Kaynak: İktibasdergisi.com)

Etiketler : #Alimler   #Birliği   #   #Müslümanlara   #Mescidi   #Aksa’yı   #savunun   #çağrısı   #yaptı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN