Aksu: Suriye halkı korkuyu yenmiş durumda

Suriye halkının kazanacağı en büyük şeyi kazandığını gözlemlediğini anlatan Hakan Aksu, Suriye’deki ayaklanmayı Batının projesi olarak görmenin doğru olmadığını, ancak Batının mevcut hali kendi lehine çevirmek için gelişmeleri projelendirme çalışmaları yaptığını kaydetti.

22-01-2013


İslam ve Hayat

Kur’an Nesli Kültür Merkezi’nin “Alternatif Eğitim Dersleri” devam ediyor. Bu hafta, Suriye’de insani yardım çalışmalarına katılan Hakan Aksu “Suriye İzlenimleri”ni dinleyicilerle paylaştı.

Hakan Aksu, öncelikle kardeşlik bilinci üzerinde durdu. Kardeşliğin kıymetini anlamanın, bunun ne büyük bir nimet olduğunu kavramamız gerektiğini söyledi. Aksu şöyle devam etti:

“İslam’ın kardeşlik bağı olarak kan bağını değil akidevi bağı tanıyıp kurduğunu bilmekteyiz. Ümmet coğrafyasında zulmün yaşandığı coğrafyalardan biri de bugün Suriye’dir. İki yıldır Duriye’de acı ve katliam devam etmektedir. Aslında bu zulüm yeni değil. Yarım asırdır süren bir zulüm söz konusu. İki yıldır devam eden ayaklanma sürecinde şu ana kadar resmi rakamlara göre 60 bin, gayri resmi rakamlara göre 100 binin üzerinde katledilen insan sayısı var. Bu acıyı hissetmek Müslüman oluşumuzun bir gereğidir.”

Suriye’nin yüzde 70’inin şu an muhalif güçlerin elinde olduğunu kaydeden Aksu, Suriye’deki gözlemlerini anlatırken, ayaklanma öncesinde de gittiği Suriye’nin halkı zaten fakir bırakılmış bir ülke olduğunu, dolayısıyla bu fakirliğin üzerine bir de evini-barkını terk etmek zorunda kalmaları eklenince mağduriyetlerin dayanılmaz boyutlara ulaştığını ifade etti.

Aksu şöyle devam etti:

“Suriye’de şu an büyük bir yoksunluk ve mağduriyet yaşanıyor. Daha önce tarımla meşgul olan tarımla, ticaretle meşgul olan ticaretle meşgul olamıyor artık. İnsanlar ya mülteci durumuna düşmüş ya da köylerinde kasabalarında açlık ve yoksulluk içinde zor şartlarda yaşamaya çalışıyor. Özellikle Suriye içinde kalmış mültecilerin durumu çok zor. Bu insanların gıdası şu an sadece Türkiye’den giden erzaklara bağlı.”

Suriye halkının kazanacağı en büyük şeyi kazandığını gözlemlediğini anlatan Hakan Aksu,  Suriye’deki ayaklanmayı Batının projesi olarak görmenin doğru olmadığını, ancak Batının mevcut hali kendi lehine çevirmek için gelişmeleri projelendirme çalışmaları yaptığını kaydetti. Aksu, Batılılar Suriye’deki süreci kendi lehlerine çevirmek için projelendirme gayreti gösterirken, bize düşenin de neticenin Müslümanların lehine olması için çalışmak, bu yönde projeler üretmek olması gerektiğini ifade etti.

Program soru-cevap bölümüyle sona erdi.

Kur’an Nesli Kültür Merkezi bu hafta yazar Metin Önal Mengüşoğlu’nun katılımıyla “Türkiye’de Kur’ani Uyanışın Öncüleri” konulu bir konferans düzenliyor.

Konferansın, 26 Ocak Cumartesi Saat: 19.00'da Bahçelievler İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirileceği bildirildi.

Etiketler : #Aksu:   #Suriye   #halkı   #korkuyu   #yenmiş   #durumda   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN