AKP'li vekil "fuhuşhaneler kapatılsın" dedi, parti sıcak bakmadı

AK Parti'li Nureddin Nebati, partisinin Grup Başkanlığı'na verdiği yasa teklifi ile Türkiye'deki 56 genelevin kapatılmasını istedi. Teklife parti içinde olumlu bakılmadı...

31-01-2013


AK Parti İstanbul Milletvekili Nureddin Nebati, partisinin Grup Başkanlığı'na verdiği yasa teklifi ile genelevlerin kapatılmasını istedi.

Habertürk’ün haberine göre teklifin gerekçesinde, kadınların bu çağda bir mal gibi satılmasına devletin izin vermemesi gerektiği belirtilirken, bu durumun devam etmesinin modern çağda kölelik düzeninin devam ettiği izlenimi yarattığı ifade edildi.

İLK GÖRÜŞLER OLUMSUZ

Teklif üzerinde grupta inceleme yapıldı. İlk incelemeler sonunda şu tespitler yapıldı: "Devlet eliyle kadın satışı yapılmıyor. Genelevler özel işletmelerdir, sadece bir izin prosedürü uygulanır. Genelevlere ihtiyaç duyan kesim zaman içinde azalmıştır. Geçmişte olduğu gibi gençler arasında geneleve gidenlerin sayısının yüksek değildir. Daha çok köyden gelenlerin ilgi göstermektedir. Toplumda ilişkilerin daha rahat yaşanması da ilgiyi azaltmıştır. Genelevler zaman içinde kendiliğinden işlevini yitirecektir. Hâlâ ihtiyaç duyan az da olsa bir kesim vardır. Çok ihtiyaç duyan kesimin bu imkandan mahrum kalması durumunda tecavüzler artabilir, sağlık sorunları yaşanabilir."

Teklif ile ilgili ilk değerlendirmede 'olumsuz' görüşler bildirilmesi nedeniyle teklif beklemeye alındı.

Etiketler : #AKP'li   #vekil   #fuhuşhaneler   #kapatılsın   #dedi   #   #parti   #sıcak   #bakmadı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN