AKP'li belediyeden ahlaksız festivale ev sahipliği

AK Partili Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin sponsorluğunda düzenlenen '55. Uluslararası Bursa Festivali' ahlaksız görüntülere sahne oluyor.

25-05-2016


55. Uluslararası Bursa Festivali, AK Partili Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin sponsorluğunda 16 Mayıs'ta başlarken önceki gün festivalde öne çıkan ise sahnelenen gayri ahlaki görüntüler oldu.

16 Mayıs Pazartesi günü başlayan ve 4 Haziran Cumartesi gününe kadar devam edecek festival programında her gün yeni bir ahlaksızlığa imza atılıyor.   

Evliyalar şehri olarak bilinen Bursa'da, neredeyse çırılçıplak sayılacak şekilde dans gruplarının getirilip sahneye çıkarılması kamuoyunda büyük rahatsızlık uyandırdı.

Festivalin 55'incisi Bursa Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda, Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından düzenleniyor.

Türkiye ve Ortadoğu'da her gün yaşanan acıların ve ölen insanların görüntülerinin televizyon ekranlarında, fotoğraflarının ise boy boy gazete sayfalarında yer aldığı bir dönemde dahi gayri ahlaki, müstehcen görüntülerin, AK Partili Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin sponsorluğunda sahnelenmesi dikkat çekti.  

21 Mayıs akşamı “İstanbul Devlet Opera ve Balesi” grubunun “Dansın Rengi” adlı gayri ahlaki gösteriyi sahnelemesi, görenleri hayrette bıraktı. Yayınlamayacak derecede müstehcenlik içeren görüntüler halkın tepkisini çekiyor.

Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Osmangazi Salonu'nda gerçekleştirilen ahlaksız gösteriye sponsorluk yapan AK Partili Belediyenin bundan sonraki programı ise eski gazinocuların yer aldığı ve “Gazino Show” adıyla 29 Mayıs'ta düzenlenecek program olacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe ise festival öncesi yapmış olduğu basın toplantısında “Festivalimiz, Bursa'da 55 yıldır coşkuyla yaşatılan ve şehrimizin geleneksel değerleri arasında yer alan örnek bir organizasyondur” demişti. Lakin düzenlenen gösterilerin halkın gelenek ve göreneklerinden, yerel kültürden oldukça uzak olması dikkat çekti.

Altepe, ayrıca dünyaca ünlü sanatçıların katılımıyla farklı kültürlerin harmanlanacağı festivalin, zengin içeriği ile kentte eşsiz sanat rüzgârları estireceğine dikkat çekmişti. Fakat sahnelenen gösterilerin sanattan öte müstehcenliğin ön plana çıktığı içeriğe sahip olduğu görüldü.

Söz konusu görüntüler müstehcenlikten öte içeriğe sahip olduğu için fotoğraf ve videoyu yayınlayamıyoruz.

1a6e6db847b24de1aa0d.jpg

9211034317cadd48c442.jpg

Kaynak: (İLKHA)

Etiketler : #AKP'li   #belediyeden   #ahlaksız   #festivale   #ev   #sahipliği   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN