AKP gemisi, CHP gemisi, Nuh'un (a.s.) gemisi

AKP gemisinden inip de Nuh'un (a.s.) gemisine binseydiler ne güzel olurdu. Oysa bindikleri gemi ortada: CHP gemisi. Bizler muvahhidler olarak hamdolsun ne AKP gemisine ne de bireysel olduğu gibi kurumsal olarak da referansı İslam olmayan hiçbir gemiye hiçbir zaman binmedik. Hakkın gemisi dururken, konjonktüre göre bir gemiden inip baş gemiye binenleri de esefle ve ibretle takip ediyoruz.

05-04-2014


Zaman yazarı Kerim Balcı "AKP gemisinden indik elhamdulillah" diye yazmış. 

Dün (4 Nisan Cuma 2014) tarihli "AK Parti gemisinden, indik elhamdülillah" başlıklı yazısında Balcı,

"Kaptanı gemiyi batırıyordu ve biz hasbelkader o gemideydik. Yalvardık, ikna olmadı. Uyardık, tınlamadı. “E bari biz inelim,” dedik, bizi hain, casus, sülük ilan etti. “Kendiniz inemezsiniz, indirirsem ben indiririm,” diye kibirlendi. Allah var, onu, hak etmediği kadar sevmiş ve bize yakışmayacak ölçüde bağlanmıştık ona. Kendi başımıza inmeye kalksak, inmekte zorlananlarımız olabilirdi. Sağ olsun, ite kaka, vura söve indirdi bizi gemisinden. Zor oldu; dayak yedik, sürüldük, aşağılandık, müesseselerimiz örgütlü bir şekilde saldırılara maruz bırakıldı, giderken “bekleyin, yine geleceğiz” tehdidini bırakarak gittiler. Ama günün sonunda, batmakta olan AK Parti gemisinden, indik elhamdülillah…" ifadelerini kullandı.

AKP gemisinden inip de Nuh'un (a.s.) gemisine binseydiler ne güzel olurdu. Oysa bindikleri gemi ortada: CHP gemisi.

Bizler muvahhidler olarak hamdolsun ne AKP gemisine ne de bireysel olduğu gibi kurumsal olarak da referansı İslam olmayan hiçbir gemiye hiçbir zaman binmedik.

Hakkın gemisi dururken, konjonktüre göre bir gemiden inip baş gemiye binenleri de esefle ve ibretle takip ediyoruz.

(İslam ve Hayat)

Etiketler : #AKP   #gemisi   #   #CHP   #gemisi   #   #Nuh'un   #(a.s.)   #gemisi   
YORUMLAR
  • mbozac   08-04-2014 12:38

    gemiye binmek başka mesele de, mefhumu muhalifinden söylersek; gemiyi önce terk edenlerin fare olduğunu hatırlatmış vatandaş, kıpti gibi fahr için hırsızlığını anlatma benzeri....

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN