Ağır yara alan Baas rejimi iyice azdı: 3 günde 300 ölü

Son üç günde meydana gelen olaylarda 300’den fazla kişi hayatını kaybetti.

20-07-2012


Son üç günde meydana gelen olaylarda 300’den fazla kişi hayatını kaybetti. Önceki gün Şam’da rejimin üst düzey yöneticilerinin hayatını kaybettiği saldırılar, rejimin de muhaliflere yönelik şiddeti artırmasına sebep oldu. Dünkü en büyük intikam saldırısı ise Ramazan’a bir gün kala yine başkent Şam’da gerçekleşti.Esed’in gözü dönmüş askerlerinin Şam’ın Seyyide Zeyneb bölgesinde muhaliflerin cenaze törenine düzenlediği saldırıda ölü sayısı 100'ü geçerken, çok sayıda kişi de yaralandı. Saldırıların sürmesi üzerine cesetler gün boyu sokaklarda kaldı.

Kutlu Ramazan’a girmemize rağmen despot Beşşar Esed rejiminin katliamları dur durak bilmiyor. Suriye’de, önceki günden bu yana meydana gelen olaylarda 300’den fazla kişi hayatını kaybetti. Şam’da rejimin üst düzey yöneticilerinin hayatını kaybettiği saldırılar, rejimin de muhaliflere yönelik şiddeti artırmasına sebep oldu. Şam’da Ulusal Güvenlik Kurulu’nun toplantıda olduğu sırada burada meydana gelen patlamada, aralarında Savunma Bakanı Davud Racha ile Genelkurmay Başkan Yardımcısı ve Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed’in eniştesi Asıf Şevket’in de aralarında bulunduğu 5 kişi ölmüştü.

Zeynebiye'de 100’den fazla kişi hayatını kaybetti

Bu olayın ardından, kutlu Ramazan ayına bir gün kala Şiilerin çoğunlukta olduğu başkent Şam’ın Seyyide Zeyneb bölgesinde bir muhalifin cenaze törenine katılan kalabalığa yönelik şiddetli saldırıda 100’den fazla kişi hayatını kaybetti. Suriye Genel Devrim Konseyi, saldırıda çok sayıda kişinin de yaralandığını belirtti. Bölgede bir askeri helikopterin yerleşim birimlerine rastgele ateş açması sonucu ölü ve yaralıların olduğunu aktaran konsey, ölülerin bir kısmının en yakın camilere taşındığını, yaralıların ise gizli tedavi merkezlerine ulaştırılmaya çalışıldığını aktardı. Çok sayıda ölü ve yaralının hâlâ sokaktan alınamadığına değinen konsey, yaralıların acil tıbbi yardıma ihtiyacı olduğunu, bölgede elektrik ve iletişimin kesildiğini duyurdu. Konsey, ayrıca saldırıyı katliam olarak nitelendirdi.

Suriye’deki muhalefet hareketlerinin başlamasından bu yana en kanlı günlerini yaşayan ülkede, bu rakamlara göre, son üç günde hayatını kaybedenlerin sayısı toplamda 300'ü aşmış bulunuyor.

Başkent’teki şiddetli çatışmalar sürüyor

Suriye'nin başkenti Şam'ın çeşitli bölgelerinde Devlet Başkanı Beşşar Esed'e bağlı nizami ordu ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı bildirildi.

Suriye Genel Devrim Konseyi, sabah erken saatlerinden bu yana başkent Şam'ın Meze semtinde nizami ordu ile ÖSO arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını ve bölgede şiddetli patlamaların meydana geldiğini duyurdu. Konsey, Meze semtinde bulunan Bakanlar Meclisi yanındaki iki zırhlı aracın Özgür Suriye Ordusu tarafından imha edildiğini öne sürdü. Midan semtine ağır saldırıların düzenlendiğini ve semtten siyah dumanların yükseldiğini belirten konsey, başkentte Seyyide Zeyneb ve Filistin kampı yakınındaki yolların kesildiğini ve bölgeye yönetim tarafından keskin nişancıların yerleştirildiğini aktardı. Kabun bölgesinde iki ordu arasında çatışmaların yaşandığını ve bir askeri helikopterden bölgeye yoğun şekilde ateş açıldığını dile getiren konsey, Kafr Susa'da düzenlenen operasyonlar nedeniyle semtte dumanların yükseldiğini duyurdu. Başkentin Duma bölgesinde çok sayıda havan ve top mermisinin yerleşim yerlerine düşmesi sonucu yaralananların bulunduğunu aktaran konsey, ülke genelinde düzenlenen operasyonlarda, 300'ü aşkın kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Halep'teki muhalif birlikler Özgür Suriye Ordusu ile birleşti

Özgür Suriye Ordusu, Halep'teki farklı muhalif birliklerin bir araya gelmesiyle yeniden yapılandığını açıkladı. Özgür Suriye Ordusu, Halep'te kontrolü elinde bulundurduğu bölgelerde, Liva et-Tevhid (Birlik Tugayı) adı altında yeniden yapılandığını duyurdu. Ordu, hedeflerini Esed rejiminin yıkılması, Suriye Ordusu'ndan ayrılmak isteyen askerlere yardım edilmesi, sivillerin can güvenliği, özel ve kamu mülkiyetini korumak olarak ilan etti.

(Kaynak: Yeni Akit)

Etiketler : #Ağır   #yara   #alan   #Baas   #rejimi   #iyice   #azdı:   #3   #günde   #300   #ölü   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN