Afrika'ya iyilik çıkarması

Duyarlı kuruluşlar, gönüllü doktor ve hemşirelerden oluşan ekip, Nijer’e bir hafta süren bir çıkarma yaptı. Sağlık ekibi bir hafta kaldığı Nijer’in Tissawo bölgesinde 232 kişiyi ameliyat ederken toplam 1906 kişiyi muayene etti. 460 kişiye de kulak aspirasyonu takıldı. Geçim kaynakları sınırlı olan ailelere de 810 keçi dağıtıldı.

11-03-2009


İHH İnsani Yardım Vakfı, TİKA, Kutup Yıldızı Sağlık Gönüllüleri, Adana Dosteller Derneği, İsra, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ümraniye Hizmet Vakfı, MÜSİAD, UTESAV, Gümüşsuyu Vakfı ve  Dosteli derneğinden oluşan sivil toplum kuruluşları Afrika’nın fakir ülkesi Nijer’de bir hafta süren bir sağlık programı gerçekleştirdi. Ekibe 15 gönüllü doktor ile 5 hemşire de eşlik etti. 

 

Gönüllü kuruluşlar, doktor ve hemşirelerden oluşan ekip, başkent Niamey’e 17 saat uzaklıkta bulunan Tissawo’ya geçerek burada şifa bekleyen hastaları tedavi ettiler.

 

Sağlık ekibi, 217 katarakt hastasını ameliyat ederek ışığa kavuştururken, 510 kişiyi de göz muayenesinden geçirdi. Cerrahi Poliklinik, göz Poliklinik, diş poliklinik, kulak-burun-boğaz polikliniği olmak üzere toplam 1906 kişi muayene edildi.

 

150 hastanın ultrasyonu çekildi. 15 hasta ameliyat edilirken 188 kişi dişlerinden tedavi oldu. 460 kişiye de kulak aspirasyonu takıldı. Tissawo’da uzun zamandır tedavi olmayı bekleyen hastalar, Türkiye’den gelen sağlık ekibinin ellerinde şifa bulmanın sevincini yaşadılar. Gönüllü kuruluşlar, geçim kaynakları sınırlı olan ailelere de 810 keçi dağıttılar.  

Etiketler : #Afrika'ya   #iyilik   #çıkarması   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN