Afganlı çocuklar için de ses çıkar Erdoğan!

Başbakan Erdoğan, son konuşmasında kendisini dinleyen partililere hitaben "Gazzeli çocukların katledilmesine sessiz kalsaydık sizin yüzünüze nasıl bakardık" deye konuşmuş. İyi güzel diyor fakat aynı Erdoğan'ın Afganistan ve Pakistanlı çocukların ABD ve savaş örgütü NATO tarafından katledilmesine sessiz kalması söz konusu.

14-06-2010


İslam ve Hayat

Başbakan Erdoğan, son konuşmasında kendisini dinleyen partililere hitaben "Gazzeli çocukların katledilmesine sessiz kalsaydık sizin yüzünüze nasıl bakardık" deye konuşmuş. İyi güzel diyor fakat aynı Erdoğan'ın Afganistan ve Pakistanlı çocukların ABD ve savaş örgütü NATO tarafından katledilmesine sessiz kalması söz konusu.

Son olarak işgalci Amerikan birliklerinin, Kandahar’a bağlı olan Şah Valikot’ta 35 sivili acımasızca katlettiği haberi geldi. Amerika’nın saldırısında hayatını kaybedenlerin çoğunluğunun da kadın ve çocuklardan oluştuğu öğrenildi. Çok sayıda sivilin de yaralandığı bildirildi.

İsra Haber sitesinin bildirdiğine göre, Taliban sözcülerinden Yusuf Ahmedi’nin bildirdiğine göre saldırı, Amerika ordusunun Taizak köyüne 8 savaş helikopteriyle indirme yapmak istemesi üzerine gerçekleşti. Öncelikle köydeki sivil yerleşim alanlarını gelişigüzel kurşunlayan Amerikalı askerler sonrasında da ağır silahlar kullanmaya başladılar. Saldırı sırasında çok sayıda ev yerle bir olurken tarım arazileri de tahrip oldu.

Bölge halkı, ne bir Taliban savaşçısının ne de Taliban’a bağlı bir merkezin olduğu Taizak köyüne neden saldırıldığını ve neden onca sivilin katledildiğini hala anlayabilmiş değil.

Bilindiği üzere Amerika ordusu 4 gün önce de Kandahar’a bağlı olan Argandab’daki düğün merasimini insansız uçaklarla vurmuştu. Bu saldırıda da 40 kişi hayatını kaybederken 70’den fazla sivil de yaralanmıştı.

Erdoğan'a sesleniyor ve diyoruz ki, Gazze ile ilgili sözlerinizin tutarlı olması için aynı duyarlılığı Afganistan ve Pakistanlı çocuklar için de göstermelisiniz. Tabii Afghanistan'daki işgal ve katliamlardaki ortaklığınızı da gözden geçirerek...

 

Etiketler : #Afganlı   #çocuklar   #için   #de   #ses   #çıkar   #Erdoğan!   
YORUMLAR
  • Salih Can   29-06-2010 20:11

    Oralarda ABD var velakin! İsrail yo ki!!! Erdoğan birde Kürt çocukları için diklense kendine bağlı askeri zevata. Ne iyi olur değil mi. Ama nerrr de...

  • as.öz   22-06-2010 18:25

    başbakan onu yaparmı hiç? o trübünlere oynuyor.

  • AZAD   17-06-2010 20:52

    YA KURD ÇOCUKLARI

  • ilyas metin   14-06-2010 15:54

    tam yerinde bir soru.muhalefetlerde ırakta katledilen bibuçuk milyon insanın hesebını sormuştu.ama umutlanmayalım bu soruların cevabı gelmeyecektir. selamlar

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN