Afganistan'da camiye bombalı saldırı: 41 ölü

Afganistan'ın Feryab vilayetinde bir camiye düzenlenen bombalı saldırıda 41 kişi öldü, 50 kişi yaralandı.

26-10-2012


Afganistan'ın kuzeyindeki bir camiye düzenlenen bombalı saldırıda en az 41 kişi öldü.

Feryab vilayetindeki Maymana kentinde, bir caminin önünde düzenlenen saldırının 50'den fazla kişinin de yaralanmasına yol açtığı kaydedildi.

Vali ve Emniyet Müdürünün de camide Bayram namazını kılan cemaat arasında bulunduğu ve patlamadan yaralı olarak kurtuldukları belirtiliyor.

Ölenlerin yaklaşık yarısının polis görevlileri olduğu öğrenildi. Olayın görgü tanıkları, bombacının Bayram namazı sona erdiği sırada camiye yaklaşıp üzerinde taşıdığı patlayıcıları ateşlediğini anlattı.

Vali yardımcısı Abdül Satar Barez, AFP ajansına verdiği demeçte saldırıyı düzenleyen şahsın polis üniforması giydiğini belirtti.

Barez, "Bayram namazını henüz bitirmiştik. Birbirimizle bayramlaşıyorduk. Aniden büyük bir patlama meydana geldi. Ortalığı toz duman kapladı, polislerin ve sivillerin vücutlarından kopan parçalar her yana dağılmıştı. Çok güçlü bir patlamaydı." dedi.

BBC'nin Kabil muhabiri Bilal Sarwary, saldırganın cami çevresindeki en az dört güvenlik noktasını geçmeyi nasıl başardığının belirlenemediğini söylüyor.

Kuzey Afganistan'da, ülkenin güneyine ve doğusuna kıyasla daha az saldırı düzenleniyor. Feryab vilayeti de görece sakin bir bölge olarak kabul ediliyor.

Bununla birlikte bu yılın Nisan ayında yine Maymana'da motosikletli bir saldırganın pazar yeri yakınında yapılan toplantıyı hedef alan saldırısında en az 10 kişi ölmüştü.

(Kaynak: BBC)

Etiketler : #Afganistan'da   #camiye   #bombalı   #saldırı:   #41   #ölü   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN