Afgan Talibanı'ndan kanlı okul baskınına kınama

Afganistan'daki Taliban örgütü, Pakistan Talibanı tarafından Peşaver'de bir okula düzenlenen ve çoğu çocuk 145 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı kınadı. Örgüt Sözcüsü Zabiullah Mücahid tarafından yapılan açıklamada, "Peşaver'de okula düzenlenen ve çok sayıda kişinin öldüğü saldırı nedeniyle üzgünüz" ifadesine yer verildi.

17-12-2014


Afganistan'daki Taliban örgütü, Pakistan Talibanı tarafından Peşaver'de bir okula düzenlenen ve çoğu çocuk 145 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı kınadı.
 
Örgüt Sözcüsü Zabiullah Mücahid tarafından yapılan açıklamada, "Peşaver'de okula düzenlenen ve çok sayıda kişinin öldüğü saldırı nedeniyle üzgünüz" ifadesine yer verildi.
 
Saldırıda hayatını kaybeden çocukların ailelerine başsağlığı dileyen Mücahid, bu tür saldırıların, çocuk ve kadınların öldürülmesinin İslam'a aykırı olduğunu belirtti. Mücahid, "Taliban örgütünün bu tür olayları kınadığını" ifade etti.
 
Uzmanlar, Pakistan'daki okul saldırısının Afgan Talibanı tarafından kınamasının, iki örgüt arasında ciddi görüş ayrılığı anlamına geldiğini belirtiyor.
 
Pakistan'ın Peşaver kentinden dün, ordu tarafından yönetilen fakat asker ve memur çocuklarının gittiği bir okula, Pakistan Talibanı (TTP) militanları tarafından düzenlenen baskında, çoğu okul öğrencisi 145 kişi hayatını kaybetmiş, 100'den fazla kişi yaralanmıştı.
 
(Kaynak : AA)

Etiketler : #Afgan   #Talibanı'ndan   #kanlı   #okul   #baskınına   #kınama   
YORUMLAR
  • ademoğu   21-12-2014 18:38

    rusların okul baskınını hatırlayın dunya sesiz kalmıştı. oradaki savas halini dusunun sonra otudumuz hatta statiko parellel altından gosterilen sopyı kafamıza vurup kınayalım.

  • kemal songür   17-12-2014 13:31

    Yazıklar olsun, bu nasıl bir din tasavvurudur ki 9-14 yaşlarındaki çocukları vahşice katledilmesine neden olmaktadır. Hiçbir neden çocukların barbarca katledilmesini meşru kılamaz. Acaba!! ''müşriklerin çocukları nardadır/ateştedir'' şeklinde rasule iftira sadedinde uydurulan hadisleri mi baz almakta bu vahşiler. Bu ve benzeri eylemlerle İslama ihanet ettikleri ve yeryüzü sakinlerinin eline islamafobi'yi altın tepside sundukları ortadadır. Yazıklar olsun...

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN