Adana'da camiye saldıran conilere protesto

Adana'da yılbaşı gecesi bir grub ABD askerinin İncirlik üssü içindeki camiye saldırmaları ABD Adana konsolosluğu önünde protesto edildi.

13-01-2013


Adana Ümmet ve Kardeşlik Platformu üyeleri Yılbaşı gecesi bir grub ABD askerinin İncirlik üssü içindeki camiye saldırmalarını protesto etmek amacı ile ABD Adana konsolosluğu önünde basın açıklaması yaptı.

Aralarında kadınların da bulunduğu Adana Ümmet ve Kardeşlik Platformu üyeleri ellerine Kur’an-ı Kerim alarak D-400 yolu kenarındaki ABD Konsolosluğu önüne geldi.

Adana Ümmet ve Kardeşlik Platformu'nun gerçekleştirdiği eylem Ali Bozkuş tarafından Kur'an-ı Kerim okunması ile başladı. Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından, grup adına ilahiyatçı yazar Musa Kazım Yılmaz, "Kur'an-ı Kerim bizim kalbimiz, nefesimiz. O bizim her şeyimiz. Daha önce de kutsal kitabımıza saldırı oldu. Sarhoş ABD'liler yine kutsal kitabımıza saldırdı. Ancak biz bunlara sessiz kalmayacağız" dedi. Daha sonra söz alan Eğitimci İmam Muhammet Salih Uçar "Kendi topraklarımızda kendi değerlerimize hakaret edilmesini içimize sindiremiyoruz. Bu saygısızlığı yapan ABD askerleri derhal cezalandırılmalı ve ülkemizden defedilmelidir. ABD'nin bizatihi kendi varlığı bile bizim için utanç vesilesi iken birde üstüne üstlük camimizi, yüce kitabımızı ve mukaddesatımızı hiçe saymalarını asla affetmiyoruz." dedi.

Demir bariyerler ve TOMA'lar ile güvenlik önlemi olan polis protesto gösterisi yapan grubu konsolosluğa 100 metreden fazla yaklaştırmadı.

Sık sık tekbirlerin ve sloganların atıldığı konuşmaların ardından basın açıklamasını platform adına Mustafa Özdemir okudu.

adana-20130113-1.jpg

adana-20130113-2.jpg

adana-20130113-3.jpg

adana-20130113-4.jpg

adana-20130113-5.jpg

adana-20130113-6.jpg

adana-20130113-7.jpg

(Kaynak: Adana Gündem)

Etiketler : #Adana'da   #camiye   #saldıran   #conilere   #protesto   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN