Açlık yoksulluk sınırı açıklandı

Türk-İş'in araştırmasına göre, eylül ayında dört kişilik ailenin açlık sınırı 1523, yoksulluk sınırı 4 bin 960 lira olarak hesaplandı.

27-09-2017


Türk-İş tarafından, çalışanların geçim koşullarını ortaya koymak ve temel ihtiyaç maddelerindeki fiyat değişikliğinin aile bütçesine yansımalarını belirlemek amacıyla her ay yapılan "açlık ve yoksulluk sınırı araştırması"nın eylül ayı sonuçları açıklandı.
 
Araştırmaya göre, eylülde dört kişilik ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken gıda harcaması tutarını ifade eden "açlık sınırı" 1523 lira olarak belirlendi.
 
Gıda ile giyim, konut, ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamaların toplam tutarına denk gelen "yoksulluk sınırı" ise 4 bin 960 lira oldu.
 
Gıda enflasyonunda son 12 ay itibarıyla artış yüzde 9,84 olurken, yıllık ortalama artış yüzde 6,96 olarak gerçekleşti.
 
YAŞ SEBZE-MEYVE FİYATLARI YÜKSELDİ 
 
Araştırmaya göre, eylül ayında süt ve yoğurt fiyatı arttı, peynir fiyatı ise ortalama olarak biraz geriledi.
 
Eylül ayında yaş sebze-meyve fiyatları yükseldi. Ortalama sebze-meyve fiyatı bu ay 3,75 lira oldu ve geçen aya göre kilogramda 17 kuruş arttı. Geçen ay 3,53 lira hesaplanan sebze ortalama kilogram fiyatı eylülde 3,68 lira oldu. Meyve ortalama kilogram fiyatı ise 3,65 liradan 3,86 liraya yükseldi.
 
KAYNAK: AA

Etiketler : #Açlık   #yoksulluk   #sınırı   #açıklandı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN