Abdullah Azîzî: Afganistan halkı her şeye rağmen şimdiki yönetimden memnun (VİDEO-HABER)

Radyo Denge’de, Osman Yıldız’ın hazırlayıp sunduğu Gündem Özel programında Afganistan’dan Abdullah Azîzî ve Afganistan’dan yeni dönen Fetih Vakfı başkanı Yılmaz Bulat konuk oldu.

29-11-2021


İmparatorlukların çöktüğü diyar olan Afganistan… Savaşlar, işgaller ve her türlü yokluğa, çilelere rağmen İslâm’dan kopmayan, koparılamayan bir halkın mücadelesi ve geldiği son durum konuşuldu. Canlı olarak yayınlanan programın ilk konuğu Afganistan’tan bağlanan Abdullah Azîzî; Afganistan hakkında basın yayında ve sosyal medyada yayınlanan haberlerin birçoğunun gerçekle alakası yoktur dedi.
 
Kadınlarla, kadınların hakları ile ilgili olarak anlatılanların, erkeklerin sakal ve tıraşlarıyla ilgili anlatılanların veya Şiilere karşı baskı ve sindirme tavırlarının doğru olmadığını, hatta Şiilerin ABD’ye karşı Taliban’ın yanında olduğunu, halkın da Taliban yönetiminden memnun olduğunu örnekleriyle açıkladı.
 
Programa Afganistan’dan yeni dönen Fetih Vakfı başkanı Yılmaz Bulat katıldı. Bulat konuşmasında; bütün olumsuzluklara rağmen halkın yönetimden memnun olduğunu, ABD’nin Afganistan devletinin ve halkın paralarına ambargo koyduğunu, bu ambargonun da kalkmadığı için devlet de parası olan halk da ihtiyacı olanlara yardım edemediğini bu yüzden de Afganistan halkının ciddi ciddi açlıkla karşı karşıya olduğunu anlattı.
 
Bulat; Afganistan’ın bize ihtiyacı var. Bu kardeşlerimiz, ABD’yi yendiler, şimdi una, şekere ve yiyeceğe mi yenilsinler. Bizler, bu kardeşlerimize yardım için ne zaman harekete geçeceğiz, onların kitleler halinde açlıktan öldüklerini duyduktan sonra mı…?
İşte bu sebepten bir an evvel Afganistan için harekete geçerek yardım seferberliği başlatmalıyız dedi.
 

 

Programın videosu aşağıda istifadenize sunulmuştur.

Etiketler : #Abdullah   #Azîzî:   #Afganistan   #halkı   #her   #şeye   #rağmen   #şimdiki   #yönetimden   #memnun   #(VİDEOHABER)   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN