ABD’nin silahları Fellucelileri kanser etti

Irak Listesi üyelerinden Halid El Alwani, 2004 yılında ABD’nin Felluce’yi uluslararası yasaklı silahlarla bombalamasının acısının hala yaşanmaya devam ettiğini ifade etti. El Alwani bu saldırıların sorumlulularından hesap sorulmasını istedi.

15-08-2012


Irak Listesi olarak bilinen muhalif Irak koalisyonu üyelerinden Halid El Alwani, dün bir gazeteye yaptığı açıklamada Felluce şehrinin 2004 yılında Amerikan işgal güçlerinin şehre saldırmasından bu yana salgın hastalıklar, kanser, kalp hastalıkları ve doğumsal bozukluklarla boğuştuğunu vurguladı. 

El Alwani sözlerini şöyle sürdürdü: ‘2004 yılında yıkıcı bir Amerikan askeri operasyonuna sahne olan Felluce Hastanesi kalp sorunları olan çocukların tedavisi için Amerikalı doktorlara başvurdu.’

El Alwani, Amerikalı doktorların ise bu hastalıkların sebebinin Amerikan Ordusu’nun şehirde uluslararası yasaklı silahları kullanması olduğunu, bu tür hastalıkların bu silahların kullanılması yüzünden yayıldığını vurguladıklarına işaret etti. Bununla birlikte bu şehirde yaşananların unutulmasının mümkün olmdığını dile getirdi. 

El Alwani son olarak şöyle dedi: ‘Bizler daha önce talep ettiğimiz gibi şimdi de 2004 yılındaki birinci ve ikinci Felluce savaşlarında Amerikan güçlerinin öldürücü silahlar kullanması neticesinde halkı; özellikle de çocukları arasında her türlü hastalığın yayıldığı, bu mazlum şehirde bu yıkıma sebep olanların hesaba çekilmesini istiyoruz.’

(Kaynak: Timeturk)

Etiketler : #ABD’nin   #silahları   #Fellucelileri   #kanser   #etti   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN