ABD’nin kurduğu polis teşkilatından Afganistan’da sivil katliamı

ABD tarafından Afganistan’da kurulan “Yerel Polis” birimlerinin ülkenin güneyinde sivilleri hedef alan bir saldırı düzenlediği bildirildi. fganistan’ın güneyindeki Gazni vilayetinde bulunan Karabağ ilçesinde ABD destekli Kâbil hükümetine bağlı “Yerel Polis” unsurları baskın düzenledikleri bir evde 1’i çocuk olmak üzere 3 aile üyesini katletti.

05-03-2018


ABD tarafından Afganistan’da kurulan “Yerel Polis” birimlerinin ülkenin güneyinde sivilleri hedef alan bir saldırı düzenlediği bildirildi. Afganistan’ın güneyindeki Gazni vilayetinde bulunan Karabağ ilçesinde ABD destekli Kâbil hükümetine bağlı “Yerel Polis” unsurları baskın düzenledikleri bir evde 1’i çocuk olmak üzere 3 aile üyesini katletti.

Mepa News sitesinin bölgedeki kaynaklara dayandırdığı haberine göre, saldırıda aynı evdeki aile üyelerinden aralarında kadın ve çocukların da olduğu en az 5 kişi yaralandı, 2 kişi ise tutuklandı.

Tutuklanıp “Yerel Polis” unsurlarınca alıkonulan 2 kişinin nereye götürüldüğünün bilinmediği bilgisi kaydedildi. ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Taliban karşısında yetersiz kalması üzerine 2010 yılında oluşturulan “Yerel Polis” gücü, bölgede sivil katliamlarıyla anılan suç gruplarına dönüşmüş durumda.

Şimdiye kadar birçok sivil “Taliban’a destek vermek” veya “Taliban’ın fikirlerini savunmak” suçlamasıyla bu grup tarafından infaz edildi.Grubun eğitimleri ve silahlandırılmaları ABD tarafından sağlanıyor.

(Kaynak: Mepa News)

Etiketler : #ABD’nin   #kurduğu   #polis   #teşkilatından   #Afganistan’da   #sivil   #katliamı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN