
ABD’nin kurduğu polis teşkilatından Afganistan’da sivil katliamı
ABD tarafından Afganistan’da kurulan “Yerel Polis” birimlerinin ülkenin güneyinde sivilleri hedef alan bir saldırı düzenlediği bildirildi. fganistan’ın güneyindeki Gazni vilayetinde bulunan Karabağ ilçesinde ABD destekli Kâbil hükümetine bağlı “Yerel Polis” unsurları baskın düzenledikleri bir evde 1’i çocuk olmak üzere 3 aile üyesini katletti.
05-03-2018

ABD tarafından Afganistan’da kurulan “Yerel Polis” birimlerinin ülkenin güneyinde sivilleri hedef alan bir saldırı düzenlediği bildirildi. Afganistan’ın güneyindeki Gazni vilayetinde bulunan Karabağ ilçesinde ABD destekli Kâbil hükümetine bağlı “Yerel Polis” unsurları baskın düzenledikleri bir evde 1’i çocuk olmak üzere 3 aile üyesini katletti.
Mepa News sitesinin bölgedeki kaynaklara dayandırdığı haberine göre, saldırıda aynı evdeki aile üyelerinden aralarında kadın ve çocukların da olduğu en az 5 kişi yaralandı, 2 kişi ise tutuklandı.
Tutuklanıp “Yerel Polis” unsurlarınca alıkonulan 2 kişinin nereye götürüldüğünün bilinmediği bilgisi kaydedildi. ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Taliban karşısında yetersiz kalması üzerine 2010 yılında oluşturulan “Yerel Polis” gücü, bölgede sivil katliamlarıyla anılan suç gruplarına dönüşmüş durumda.
Şimdiye kadar birçok sivil “Taliban’a destek vermek” veya “Taliban’ın fikirlerini savunmak” suçlamasıyla bu grup tarafından infaz edildi.Grubun eğitimleri ve silahlandırılmaları ABD tarafından sağlanıyor.
(Kaynak: Mepa News)
Modern Mitleri Yıkan, Putları Kıran, Ümmeti Uyandıran Mübarek Cihad: Aksa Tufanı
Trump-Netanyahu planı: İşgali yenilemek ve kalıcı hale getirmek
Bir Erdal Bayraktar geçti bu dünyadan
Siyonazi vahşeti Gazze'de 65 bin 208 can aldı
Ersin Çelik, Sumud Filosu'ndaki son gelişmeleri aktardı: İnsanlık yelken açtı
Büyük Gazze İstişare Toplantısı Sonuç Değerlendirmesi yayınlandı
Malatya'da NATO üsleri kapatılsın çağrısı
"İslam İşbirliği Teşkilatı" demek doğru mu?
Makaleler
Hava Durumu