ABD’li katolik yazar Koronavirüs ile mücadelede İslam’ın temizlik anlayışını örnek gösterdi

ABD merkezli Newsweek dergisi, salgın hastalıklar ile ilgili Hz. Muhammed'den rivayet edilen hadislere yer verdi. Makalenin yazarı Dr. Craig Considine İrlanda kökenli ABD’li bir Katolik… Kaynak: ABD’li Katolik Yazar Koronavirüs ile Mücadelede İslam’ın Temizlik Anlayışını Örnek Gösterdi

27-03-2020


ABD'li haftalık haber dergisi Nesweek, koronavirüs salgını ile mücadelede Hz. Muhammed'i örnek gösterdi. Koronavirüs salgınından en fazla etkilenen ülkelerin başında gelen ABD'de yayın yapan dergi Hz. Muhammed'in salgın hastalıklarla ilgili önerilerine yer verdi. Haberde, bazı uzmanların salgına karşı temizlik uyarıları aktarılırken, "Bir salgın sırasında başka kimin hijyen ve karantina önerdiğini biliyor musunuz? 1300 yıl önce İslam Peygamberi Hz. Muhammed." ifadeleri kullanıldı.

KARANTİNA TAVSİYESİ

Hz. Muhammed'in, koronavirüs gibi ölümcül hastalıkları önlemek ve bu gibi salgınlarla mücadele etme konusunda sağlıklı tavsiyelerde bulunduğu belirtilen haberde, İslam Peygamberi'nin, salgın hastalık riskine karşı, ashabına yaptığı bir tavsiyede karantina uygulamasına dikkat çektiği ifade edildi.

TEMİZLİK VURGUSU

Sabah gazetesinin naklettiğine göre, ayrıca Hz. Muhammed'in, insanları enfeksiyondan koruyacak hijyenik uygulamalara uymaya da teşvik ettiği hatırlatılarak, "Temizlik, imanın yarısıdır. Uyandıktan sonra ellerinizi yıkayın; uyurken ellerinizin nereye hareket ettiğini bilmiyorsunuz. Yemekten önce ve sonra ellerinizi yıkayınız." hadisi aktarıldı.

MAKALENİN YAZARI BİR KATOLİK

Newsweek dergisinde 17 Mart’ta yayımlanan “Can The Power Of Prayer Alone Stop A Pandemic Like The Coronavirus? Even The Prophet Muhammad Thought Otherwise” (Yalnız Duanın Gücü Koronavirüs Gibi Bir Pandemiyi Durdurabilir mi? Peygamber Muhammed Bile Başka Türlü Düşündü) başlıklı makalenin yazarı Dr. Craig Considine’nin İrlanda kökenli ABD'li bir Katolik olması dikkat çekti.

Haksözhaber

ABD’li Katolik Yazar Koronavirüs ile Mücadelede İslam’ın Temizlik Anlayışını Örnek Gösterdi

Etiketler : #ABD’li   #katolik   #yazar   #Koronavirüs   #ile   #mücadelede   #İslam’ın   #temizlik   #anlayışını   #örnek   #gösterdi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN