ABD, Tunus modelinden memnun kaldı!

Tunus'a ikinci ziyaretini gerçekleştiren ABD Senatörü Joe Lieberman, Washington'un Ennahda partisinin eylemlerini "umut verici" bulduğunu söyledi, Kongre ve ABD hükümetinden yardım sözü verdi.

30-12-2011


 

 

Arap Baharı'nın ardından 'Türkiye Modeli' tartışmaları sürerken, Amerikan yönetimi bölge için yeni bir alternatif sundu: Tunus Modeli...

Diktatör Zeynel Abidin bin Ali'nin devrilmesinden sonra Tunus'a ikinci ziyaretini gerçekleştiren ABD Senatörü Joe Lieberman, Washington'un Ennahda partisinin eylemlerini "umut verici" bulduğunu söyledi, Kongre ve ABD hükümetinden yardım sözü verdi.

Devlet başkanı Muncef Marzuki, Başbakan Hamadi Cebali ve ülkenin kurucu meclisi başkanı Mustafa Bin Cafer ile görüşen Lieberman, Tunus'ta düzenlediği basın toplantısında, İslamcılar'ın "göreve gelmelerinden bu yana seçtikleri yolda devam ederse tüm dünyaya çok büyük bir hizmette bulunacaklarını" savundu.

"Biz insanları davranışları ve eylemleri ile yargılamalıyız" diyen Lieberman, Washington'daki yetkililerin Ennahda parti lideri tarafından yapılan açıklamalarla güven tazelediğini kaydetti.

ABDli senatör, "demokrasiye saygıya, kanunlara ve kadın haklarına bağlılıkları konusunda oldukça iyimseriz" dedi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin yeni ekonomik fırsatlar için çaba göstereceğini belirten Lieberman, halkın güvenliğini korumak için Tunus ordusuna yardım aktarılacağını da ifade etti.

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #ABD   #   #Tunus   #modelinden   #memnun   #kaldı!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN