ABD saldırıları Fatih Camii’nde protesto edildi

ABD’nin başını çektiği koalisyon güçlerinin IŞİD kılıfı ile Suriye ve Irak’a başlattığı saldırılar Fatih Camii’nde öğlen sonrası protesto edildi.

26-09-2014


ABD’nin başını çektiği koalisyon güçlerinin IŞİD kılıfı ile Suriye ve Irak’a başlattığı saldırılar Fatih Camii’nde öğlen sonrası protesto edildi. Murat Ayar’ın sunumunu yaptığı eylemde ABD protesto edilirken, saldırılarda şehit olan kardeşlerimiz için de Ramazan Yeşilkaya tarafından gıyabi cenaze namazı kıldırıldı. Kılınan cenaze namazının ardından Özgür-Der Başkanı Rıdvan Kaya söz aldı. Kaya'nın konuşması:

“İşte bir kere daha Amerikan emperyalizmi, yanına bölgedeki uşaklarını da katarak saldırıyor; vahşice, zalimce, ahlaksızca Müslümanları katlediyor.

Tam 3,5 yıldır Esed canavarının Scudlarla, varil bombalarıyla tanklarla vurduğu Suriye toprakları şimdi de ABD ve uşaklarının havadan ve denizden füzeleriyle işlenen cinayetlere, katliamlara sahne oluyor.

Teröristlere karşı bir savaşmış bu! Evet, iyi biliyoruz sizin literatürünüzde direnen Müslümanlar teröristtir, bizler teröristiz!

Size göre Afganistan’ı işgal eden ABD demokrasi taşıyıcısı ama işgale direnen Taliban terörist!   

Sizin literatürünüzde bir asırdır Filistin’de katliam yapan, işgalci işkenceci Siyonistlerin yaptığı şey kendini savunmak. Buna karşın işgale boyun eğmeyen Filistinlilerin yaptığı şey ise terör!

Irak’ı mezhepçi bir bataklığa çeviren Caferisiyle, Malikisiyle, İbadisiyle tüm işbirlikçiler saygın birer devlet adamı ama işgale, zulme direnen Iraklılar terörist.

Cenevre’de meşru devlet olarak ağırladığınız Suriye yönetimi ve Esed kasabı sizin partneriniz ama kan içici diktatörlüğe kıyam eden mücahitler terörist!

Darbeci, katliamcı Sisi meşru devlet reisi ama seçilmiş Mursi ve İhvan mensupları birer terörist! 

Kafkasya’nın işgalcisi Rusya da vahşi Çin yönetimi de hep saygın birer ortağınız ama Çeçen mücahitler, Doğu Türkistanlı Müslümanlar terörist!

Haklısınız, sizin dilinizde ve dininizde zulme, zorbalığa direnmek terör! Evet, biz sizin kime, niçin terörist dediğinizi iyi biliyor ve sizlerce terörist olarak yaftalanmaktan gocunmuyoruz.

Türkiye hükümetini emperyalistlerin meydana getirdiği bu dehşet tablosu karşısında yalpalamamaya, dik durmaya çağırıyoruz. ABD’nin ne Irak’ta ne Suriye’de varlığı asla meşru değildir. Hangisi olursa olsun, İslami güçlerden, direniş örgütlerinden herhangi birine karşı yapacağı saldırı haklı, meşru eylem olamaz. ABD’nin bu coğrafyada varlığı bizatihi gayrı meşrudur, hiçbir gerekçeyle savunulamaz. 

Türkiye Suriye’de, Mısır’da, Filistin’de adaletten yana, halkların haklı direnişinden yana tavır koyduğu için İslam Ümmeti nezdinde elde ettiği itibarı Amerikan-Suud komplosuna alet olarak harcamamalıdır. Bizler Türkiyeli Müslümanlar olarak yaşadığımız ülkenin topraklarının, hava sahasının, insan gücünün kardeşlerimiz aleyhine kullanılmasına asla rıza göstermeyeceğiz, böylesi bir zulme sessiz kalmayacağız! Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere, tüm yetkilileri adaletsizlik ve zulme meyletmekten ve bu halkın alnına onursuzluk etiketi yapıştıracak davranışlardan kaçınmaya çağırıyoruz.

Tam 3,5 yıldır birileri yalanlar söyledi, kamuoyunu yanılttı. ABD’nin Suriye’de rejim değişikliği için çalıştığını söyledi. Bu yalana dayanarak tağutların avukatlığına soyundu, zulme uşaklık yaptı ve şimdi hakikat olanca açıklığıyla ortaya çıktı. ABD’siyle Rusya’sıyla, Suud’yla İran’ıyla tüm zalimlerin İslami harekete düşmanlık politikasında birleştikleri bir kere daha görüldü. 

Irak’ta da böyle oldu, Mısır’da da, Suriye’de de! Sürpriz yok! Her şey olağan, beklendiği gibi!

Elbette üzüldük, kardeşlerimizin katledilmesinden ötürü hüzün duyduk ama şaşırmadık! Biliriz, izzetli yaşamak bedel ister. Kullara kulluk etmemek, hür olmak, zorbalığa, esarete razı olmamak bedel gerektirir. Ve şüphesiz cennete talip olmak kolay değildir.

Rabbimiz kardeşlerimizi cennetiyle mükafatlandırsın inşallah! Zalimler, kafirler karşısında Müslümanların ayaklarını sabit kılsın! Bu vahşi saldırıları halimizi sorgulamaya, aramızdaki ayrılıkları gidermeye, saflarımızı birleştirmeye vesile eylesin! "

Daha sonra söz alan Öncü Nesil Derneğinden Yusuf Başer Suriye’de şehit olan Müslümanlar için baş sağlığı ve rahmet diledikten sonra hükümetin saldırı koalisyonu içinde yer alması ihtimaline değindi. Eli kanlı ülkelerle birlikte koalisyona girmenin hesabının verilemeyeceğini belirten Başer yetkililerin Müslümanların yanında yer alması gerektiğini söyledi.

Eylemde “Esed Zulmüne Teslim Olmayan İslami Direniş ABD Saldırısına da Boyun Eğmeyecek!”, “Esad Diktasına Boyun Eğmeyen Suriye Halkı, Emperyalistlerin Hesaplarını da Boşa Çıkaracak!”, “Emperyalizm Yenilecek, İslami Direniş Kazanacak!” yazılı pankartlar açılırken “Koalisyona Ortak Olmak, ABD’ye Taşeron, Esed’e Kalkan Olmaktır!”, “ABD Defol!”, “Sahne Anti-Emperyalistler, ABD Saldırısına Neden Sususyorsunuz?”, “Suriye Şehidimiz: Ümit Yaşar Toprak”, “Suriye Şehidimiz: Yakup Alnıak” yazılı dövizler taşındı. Sık sık tekbirler getirilen eylemde “İşbirliçi İktidar İstemiyoruz!”, “Katil ABD Ortadoğu’dan Defol!”, “Katil Amerika Suriye’den/Irak’tan Defol!”, “Katil İran Suriye’den Defol!”, “Katil Esed Suriye’den Defol!”, “Baas Lobisi Hesap Verecek!” sloganları atıldı.

(Haksözhaber)

26092014_abd_protestosu_fatih_camii-(1).jpg

26092014_abd_protestosu_fatih_camii-(2).jpg

26092014_abd_protestosu_fatih_camii-(15).jpg

26092014_abd_protestosu_fatih_camii-(8).jpg

 

Etiketler : #ABD   #saldırıları   #Fatih   #Camii’nde   #protesto   #edildi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN