ABD İslam'la hiç savaşmamış!

ABD Başkanı Barack Obama, “İslamiyet ile hiçbir zaman savaşmadık ve savaşmayacağız. Savaşımız El Kaide ve müttefikleriyle. Bin Ladin’in destekçileri bunu iyi biliyor” dedi.

26-05-2011


ABD Başkanı Barack Obama, İngiltere Parlementosu’nun tarihi binasında Lordlar ve milletvekillerine tarihi nitelikte bir konuşma yaptı. Obama burada yaptığı konuşmada, ülkesi ABD ve İngiltere’nin hiçbir zaman İslam diniyle bir savaş içinde olmadığını ve olmayacağını söyleyerek asıl mücadelelerinin El Kaide ve taraftarlarıyla olduğunu belirtti.
   
El Kaide’nin Batı ile dini bir savaş yaparken binlerce Müslüman’ın da canına kıydığına dikkat çeken ABD Başkanı, “İslamiyet ile hiçbir zaman savaşmadık ve savaşmayacağız. Savaşımız El Kaide ve müttefikleriyle. Usame Bin Ladin’in destekçileri bunu iyi biliyor” diye konuştu.
   
Libya’ya yaptıkları askeri müdahaleyle ilgili olarak Obama Libya halkının bağımsızlığını kazanıncaya kadar Kaddafi ile mücadelelerine devam edeceklerine vurgu yaparak, “Bir lider kendi halkını katletmekle tehdit ediyorsa bu konuda uluslararası kamuoyunun bir şeyler yapması gerekir. Biz de Libya halkını zorbalığın gölgesinden kurtarmaya çalışıyoruz.” dedi.
   
Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki halkın demokratik taleplerinin gözardı edilemeyeceğini ve bu taleplerin desteklenmesi gerektiğini belirten Obama, tarihin demokrasiye kolayca ulaşılamadığını gösterdiğini ve bu ülkelerdeki ayaklanmaların sona ermesinin zaman alabileceğini kaydetti.
   
Afganistan konusuna da değinen ABD Başkanı, bu ülkede önemli gelişmeler olduğuna dikkat çekerek, Afganistan Anayasa’sına saygılı olanlar ve silah bırakanların yanında olacaklarını belirtti. Obama ayrıca Afganistan’ı kurtaracaklarını sözlerine ekledi.
 

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #ABD   #İslam'la   #hiç   #savaşmamış!   
YORUMLAR
  • ömer bitlis   27-05-2011 00:08

    Şimdi bu adama küfür etsem yayınlamayacaksınız... Siz küfür ettiğimi duydunuz ama değil mi...

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN