ABD'de Müslümanlara saldırılar arttı

Amerika genelinde Müslümanların ibadet mekanlarına yönelik saldırılar artarken, Amerikalı Müslümanlar da baskıların arttığından şikayet ediyor

27-09-2012


Amerika Birleşik Devletleri'nde Ramazan ayının başından bu yana camilere ve Müslüman ailelere yönelik saldırılar bir önceki yılın aynı dönemine göre artış gösterdi.

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi tarafından yayımlanan son rapora göre, Ramazan ayında 10 cami saldırıya uğradı, bunlardan bazıları kundaklanırken bazılarına hakaret içerikli ifadeler yazıldı.

Konseyin raporuna göre, Missuri'deki Joplin şehrinde bulunan İslam Merkezi "şüpheli" bir yangında kül olurken, Florida'da bir Müslüman ailenin evine molotof atıldı. İlinois eyaletinde ise Müslümanların akşam namazını kıldığı sırada okul mescidine asit dolu şişe fırlatıldı. Aynı eyalette bir İslami Eğitim Merkezi kurşunlandı, Müslümanlara ait mezarlar İslam karşıtı ifadeler yazılarak kirletildi.

Oklahoma ve Virginia'da bulunan iki cami saldırıya uğrarken, Kaliforniya ve New York'ta camilere domuz kafaları konuldu, namaz kılan Müslümanların üzerine çürümüş sebzeler atıldı.

Rapora göre 2010-2011 döneminde Amerikalı Müslümanlar arasında "şüpheli gibi muamele gördükleri, çirkin isimlerle çağrıldıkları, başta havaalanlarında olmak üzere genel olarak polis tarafından tacize uğradıkları ve tehdit edildikleri" şikayetini dile getirenlerin oranı yüzde 44 iken, 2012'de bu oran yüzde 56'ya yükseldi.

Son verilere göre 2010 yılında Müslümanlara yönelik nefret suçu olarak kayıtlara geçen 160 olay varken, bu rakam 2011 yılında üç katına çıktı.

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #ABD'de   #Müslümanlara   #saldırılar   #arttı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN