92 kişinin daha katledildiği Suriye'de Cuma gösterileri

Baas güçleri dün Suriye genelinde 92 13'ü çocuk, 8'i kadın 92 kişiyi katletti… Suriye’de 295 noktada Cuma gösterileri düzenlendi.

12-01-2013


Suriye Yerel Koordinasyon Komiteleri 11.01.2013 Cuma günü Suriye genelinde 92 kişinin katledildiğini duyurdu.

Katledilenlerin 13’ü çocuk, 8’i kadın…

Haseke’de Katliam

Haseke’ye bağlı Nahiyet el-Hul’da yapılan katliamda 40 kişi katledildi.  16 kişi Şam ve kırsalında, 11 kişi Hama’da 9 kişi Halep’te, 8 kişi Dera’da, 4 kişi İdlip’te, 2 kişi Humus’ta katledildi.

ÖLÜM ÇADIRLARI CUMASI

Öte yandan “Ölüm Çadırları Cuması” adı verilen dünkü Cuma gösterileri zorluklarla boğuşan mültecilere adandı. 295 noktada yapılan Cuma eylemlerine birçok yerde yoğun katılım oldu.

cuma-gosterileri_olum-cadirlari_syria-suriye01.jpg

cuma-gosterileri_olum-cadirlari_syria-suriye02.jpg

cuma-gosterileri_olum-cadirlari_syria-suriye03.jpg

cuma-gosterileri_olum-cadirlari_syria-suriye04.jpg

cuma-gosterileri_olum-cadirlari_syria-suriye05.jpg

cuma-gosterileri_olum-cadirlari_syria-suriye06.jpg

cuma-gosterileri_olum-cadirlari_syria-suriye07.jpg

cuma-gosterileri_olum-cadirlari_syria-suriye08.jpg

cuma-gosterileri_olum-cadirlari_syria-suriye09.jpg

cuma-gosterileri_olum-cadirlari_syria-suriye10.jpg

(Kaynak: Haksöz Haber)

Etiketler : #92   #kişinin   #daha   #katledildiği   #Suriye'de   #Cuma   #gösterileri   
YORUMLAR
  • Fikri.   16-01-2013 13:18

    İşkencecisine aşık olan bir sendromdan söz edilir, işkenceciyi aklayan, aklamak yetmeyen mazlumları suçlayanın sendromu nedir? Hem de İslam adına. Fark var mıdır, İsrailoğullarından Siyonistlerin ya da İsevilerin Haçlılarından farkları. Zira onlar da Kutsallık adına, Rab edindiklerinin yol göstermeleri ile işlediler cürümlerini. Bir paylaşımda Geçen yaz Halep Üniversitesindeki Şebbiha saldırısını protesto eden halkın gösterisi sanki son hava saldırısına karşı yapıldı gibi gösterilmiş. Çok dikkatli ve takipteki birisi de kısa kollu gömlekli göstericileri fark edip muhalefeti yalancılıkla suçlamış. Aynı kişi acaba 48 İranlı Hacı (!)’ya karşı bırakılan 2130 Suriyeliye de dikkat etmiş mi? Erkeklerin üzerlerindeki giyeceklere, kadınların yüzlerindeki ifadeyi utanmadan inceleyebilmiş mi? Bizzat gözlerimizle gördüğümüz kar altında çadırda kalanları yalın ayak gezen çocuklara gıda ve battaniye yardımı yapanlarla birlikte olsaydı, belki kıyamet günü bir mazereti olurdu, ama! İşte! Yine İHH’dan o teslim alınan kadınların üzerlerine kendi ceketlerini ve elbiselerini veren bizzat görüştüğümüz kardeşleri yanında olsaydı kısa kollu bir gömleğin bile ne kadar kıymetli olduğunu anlardı, ama! İşte! Tabi olduğu, biat ettiği, Rab edindiği ve kendini kandırdığı vesveselerini başkalarına saçmadan önce bir nefsiyle hesaplaşabilseydi, mazlumların yanında nasıl durulacağını da öğrenirdi ama! İşte! Hayat böyle bir sınav işte.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN