7 Milyon mülteci çocuk dondurucu soğuklarla mücadele ediyor

Dünyanın farklı bölgelerinden savaş, çatışma ve baskı gibi nedenlerle kaçan yaklaşık 7 milyon mülteci çocuk, yaşadıkları kamplarda dondurucu soğuklarla mücadele ediyor.

15-01-2020


Yahya Fırat/ Haksöz-Haber 

İngiltere merkezli Çocukları Koruyun Vakfı’nın (Save the Children) raporuna göre, dünyanın farklı ülkelerinden savaş, çatışma ve baskı gibi sebeplerden dolayı ülkesini terk eden yaklaşık 7 milyon mülteci çocuk, kış soğuklarıyla mücadele ediyor.  

Raporda, 12 farklı ülkedeki kamplarda yaşayan çocukların sıfır derecenin altındaki soğuk havalardan olumsuz etkilendiği belirtildi.  

s2-005.jpg

Daha çok Asya ve Ortadoğu’daki yaşanan çatışmalardan dolayı yerlerinden olan mülteci çocuklar, en fazla Türkiye, Ürdün, Lübnan, Almanya ve İsveç gibi ülkelerde yaşıyor.  

Bosna Hersek’te yaşayan yaklaşık 36 bin mülteci kışın gelmesiyle birlikte sıkıntılar yaşamaya başladı. Sıfır derecenin altında çadırlarda, konteynır ve prefabrik evlerde yaşayan mülteciler, dondurucu soğukların etkisine maruz kalıyor.  

s4-003.jpg

Ürdün, Lübnan, Suriye ve bazı Avrupa ülkelerinde çadırlarda yaşayan mülteci çocuklar, açlık, barınma ve giyinme gibi temel haklardan maruz kalıyor. 

Suriye ve çevre ülkelerde çadırlarda yaşayan 2,6 milyondan fazla Suriyeli mülteci çocuk ise hem temel ihtiyaçlar noktasında sıkıntılar yaşıyor hem de dondurucu soğuklarda yaşam mücadelesi veriyor. 

Dünya üzerinde zorla yerinden edilmiş 70 milyon mültecinin neredeyse yarısını çocuklar oluşturuyor. Farklı ülkelerde mülteci statüsünde yaşayan 30 milyon çocuğun yaklaşık 7 milyonu çok zor şartlar altında yaşıyor. 

s.jpg

Dünyada en fazla çocuk mültecinin olduğu ülkelerden biri Suriye. Türkiye’de 3,6 milyon Suriyeli sığınmacı bulunuyor. Bunların yarısı 0-18 yaşın altında olan çocuk ve gençlerden oluşuyor. 

Etiketler : #7   #Milyon   #mülteci   #çocuk   #dondurucu   #soğuklarla   #mücadele   #ediyor   #   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN