500 bin hindinin ayrımcılık isyanı

Kurban Bayramı’nda kesilen kurbanlar için ’Hayvan kıyımı oluyor’diye yaygara koparanlar, yılbaşında kesilen hindiler için hiçbir şey söylemiyor. BESD-BİR Genel Sekreteri Ergün, yılbaşı nedeniyle Türkiye genelinde yaklaşık 500 bin hindi kesileceğini belirtti.

21-12-2015


Kurban Bayramı’nda Allah’a yakınlaşmak ve O’nun emrinin gereği olarak kesilen kurbanlar için ’Hayvan kıyımı oluyor’diye ortalığı ayağa kaldıranlar, yılbaşında kesilen hindiler için hiçbir şey demiyor.

Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESD-BİR) Genel Sekreteri Prof. Dr. Ahmet Ergün, yılbaşı nedeniyle Türkiye genelinde yaklaşık 500 binhindi kesileceğini belirterek, "Ortalama 1 hindiyi 8 kişinin tükettiği düşünülecek olursa yılbaşında 4 milyon kişinin hindi tüketeceği söylenebilir" dedi.

BESD-BİR ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden yapılan derlemeye göre, Türkiye'de 2008 yılında yaklaşık 3,5 milyon hindi kesilirken, 2012 yılında bu sayı 4,8 milyona yükseldi. 2013 yılında ise 4,6 milyona gerileyen hindi kesimi, geçen yıl 5,2 milyona çıktı. Bu yılın ocak-ekim döneminde kesilen hindi sayısı da 4,3 milyona ulaştı.

YILBAŞI HAFTASINDA HİNDİ ETİ TÜKETİMİ 4 KATINA ÇIKIYOR

Soruları yanıtlayan BESD-BİR Genel Sekreteri Prof. Dr. Ahmet Ergün, son yıllarda artış trendine giren hindi eti üretiminin bu sene 60 bin ton olarak gerçekleşmesini beklediklerini söylerken, Yılbaşı haftasında hindi eti tüketiminin diğer haftalara oranla 4 kat arttığını belirtti. 

 

 

Etiketler : #500   #bin   #hindinin   #ayrımcılık   #isyanı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN