400 milyon genç çatışmaların içinde

Dünya Gençlik günü dolayısıyla gençlerin sorunları masaya yatırıldı. Gençler düşüncelerini hürce ifade edebilmeli diyen Guterres ‘400 milyon gencin çatışmaların içinde sıkıştığını da vurguladı.

15-08-2018


Dünyada yaşları 10 ile 24 arasında olduğu belirtilen 1,8 milyar genç nüfusun sorunları, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından kabul edilen 12 Ağustos Dünya Gençlik Günü dolayısıyla düzenlenen çeşitli faaliyetlerde tartışılarak masaya yatırıldı. Günün önemi dolayısıyla bir açıklama yapan BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, dünyanın umudunun gençlerde olduğunu kaydederek, “Geleceğimiz ve umudumuz olan gençlerin potansiyellerine tam olarak ulaşabilmemiz için onların iyi bir şekilde eğitilmesine yatırım yapmalıyız” dedi.

Gençlerin hakları ihlal ediliyor 

Genel Sekreter Guterres, gençlerin geleceğin umudu olmasına rağmen dünyada bir çok sorunla baş etmek zorunda olduğunu belirterek, “Bu gün itibariyle dünya genelinde 400 milyondan fazla genç kadın ve genç erkek silâhlı çatışmaların içinde. Gençler, organize şiddet eylemlerinin içinde yaşıyor. Milyonlarca gencin hakları ihlâl ediliyor. Taciz ve zorbalığa maruz kalıyor. Genç kadın ve erkeklerin birçoğu ihlâl edilen haklarına karşı savunmasız durumda. Birçok genç mahrumiyet içerisinde yaşıyor” dedi.

Hayallere yol açın 

Guterres, geleceğin umudu olan gençlerin şahsî düşüncelerini, görüşlerini hürce ifade etmeleri gerektiğini belirterek, “Gençlerin hayallerinin peşinden koşup onların hayallerini gerçekleştirmeleri için yatırım yapmak zorundayız” dedi. Gençlerin potansiyeline tam ulaşmak için eğitimin önemine dikkat çeken Guterres, gençlerin hayallerini gerçekleştirmeleri için dijital alanlara ihtiyaç olduğunu kaydetti. Genel Sekreter, Eylül ayında gençlerle ilgili geliştirdikleri yeni projeleri açıklayacaklarını da kaydetti.

Kirli ellerinizi gençlikten çekin!

Dünya gençliği geleceğin umudu olsa da silâhlı çatışmaların içinde yer almaları, terör örgütleri tarafından kullanılmaları, uyuşturucu kullanımının artması, yoksulluk, açlık, cinsel istismarlar ve insan kaçakçılarının hedefi haline gelmeleri gibi birçok temel sorunla baş etmeye çalışıyor.

Etiketler : #400   #milyon   #genç   #çatışmaların   #içinde   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN