4 şehidin ismi açıklandı, tutuklu kardeşlerimizden haber var

Siyonist işgal rejimi, Gazze gemisinde yer alan 340 aktivisti bnir belgeyi imzalamadıkları gerekçesiyle tutukladı, 4 şehidin ismini açıkladı.

01-06-2010


Siyonist işgal rejimi, Gazze gemisinde yer alan 340 aktivisti bnir belgeyi imzalamadıkları gerekçesiyle tutukladı, 1 şehidin ismini açıkladı.

Tutuklananlar arasında İHH Başkanı Bülent Yıldırım'ın yanı sıra Yeni Şafak yazarı Hakan Albayrak, Vakit gazetesi yazarı Mustafa Özcan, sinema sanatçısı Sinan Albayrak ve çok sayıda gazeteci var. Tutuklu listesi henüz elimize ulaşmadı ancak görüntülerden yazarlarımızdan Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya ile Özgür-Der Genel Sekreteri Musa Üzer'in de gözaltına alındıkları ve sağ oldukları görüldü. Gelen haberler arasında yazarlarımızdan İbrahim Sediyani'nin de sağ olduğu bilgisi var. Öte yandan ilk gün şehit düştüğü söylenen Şeyh Raid Salah da tutuklananlar arasında görüldü.

Ayrıca gemideki gazeteciler arasında Gerçek Hayat dergisi yazarlarından Ebubekir Kurban, HaBertaraf editörü Mustafa Yahya Coşkun ile Bahadır İslam'ın da tutuklandıkları Dışişleri yetkilileri tarafından ailelerine bildirildi.

Bu arada saldırıda hayatını kaybeden kardeşlerimizden 4'ünün ismi açıklandı. Kardeşlerimizn isimleri şöyle:

- İbrahim Bilgen

- Ali Haydar Bengi

- Ali Ekber Yaratılmış

- Çetin Topçuoğlu

(İslam ve Hayat / Haksöz Haber / Dünya Dülteni)

Etiketler : #4   #şehidin   #ismi   #açıklandı   #   #tutuklu   #kardeşlerimizden   #haber   #var   
YORUMLAR
  • Abdulmecid   01-06-2010 17:51

    "Hayatını kaybeden"lerin kaybettikleri hayat zahiri bir hayat, ölmediler aslında biliyoruz bunu. Fâni bir hayatta solarak bekâ âleminde ebedî kurtuluş için açtılar kızıl lalelerimiz. Allah şehadetlerini makbûl kılsın.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN