30 milyon tl'ye yeni Cumhurbaşkanlığı köşkü

Ahlat’taki Cumhurbaşkanlığı Köşkü inşaatının Malazgirt Zaferi’nin yıldönümü olan 26 Ağustos’ta bitmesi planlanıyor.

15-04-2019


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 26 Ağustos 2018 tarihinde Malazgirt Zaferi’nin yıldönümü dolayısıyla gittiği Muş’un Malazgirt ilçesinde gerçekleştirilen anma programında yaptığı konuşmada duyurduğu köşk projesi, tasarruf planlarına rağmen başlatıldı.  Erdoğan’ın talimatı ile yapımına başlanan projenin 30 milyon TL’ye mal olması planlanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada, Belediye Başkanı Çoban’ın köşkün alanının Malazgirt Zaferi’nin tarihine atfen 1071 metrekare olmasını önerdiğini söylemişti. Ancak Erdoğan bu alanın az olduğunu, sadece kapalı alanın 1071 metrekare olup, çevre düzenlemesi ile birlikte projenin 5 bin metrekare bir alan üzerine kurulması gerektiğini ifade etmişti.

Proje 32 Dönümlük Arazi Üzerine İnşa Edilecek

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’nün sitesinden ve Ahlat Belediyesi İmar Müdürlüğünden alınan bilgiye göre proje, Bitlis’in Ahlat ilçesi, Kale Mahallesi, Kaleiçi Mevkiinde 425 ada ve 38/39/40 parselleri üzerinde toplam 32 dönümlük arazi üzerine inşa ediliyor. Önceden Tarım Kredi Kooperatiflerine ait olan arsa bu proje için hazineye devredildi. İnşaat çalışmaları ise 1 ay önce başladı. Selçuklu mimarisi ile otağı kültürüne uygun inşa edilecek köşk Cumhurbaşkanlığına ait olacak.

Projenin Tutarı 30 Milyon TL

Belediyeden teyit.org’a yapılan açıklamada köşkün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a tahsis edileceği aktarıldı. Cumhurbaşkanlığı 2019 Yılı Yatırım Programı’ndaki bilgiye göre projenin toplam tutarı ise 30 Milyon Türk Lirası.

Ahlat’taki Cumhurbaşkanlığı Köşkü inşaatının Malazgirt Zaferi’nin yıldönümü olan 26 Ağustos’ta bitmesi planlanıyor.

Etiketler : #30   #milyon   #tl'ye   #yeni   #Cumhurbaşkanlığı   #köşkü   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN