3 Körfez ülkesi ABD’yi iyi finanse etmiş

ABD Maliye Bakanlığı, Suudi Arabistan'a olan borçlarını 41 yıl sonra ilk kez açıkladı. Mart itibariyle borcun rakamı 116 milyar dolar. ABD'nin üç Körfez ülkesine (S. Arabistan, Kuveyt ve BAE) toplam borcu ise 200 milyar doları aşıyor

17-05-2016


ABD Maliye Bakanlığı, 41 yıl sonra ilk kez Amerika Birleşik Devletleri’nin Suudi Arabistan’a olan borç tutarını açıkladı.

2016 yılın Mart ayında borç tutarının 116,8 milyar dolar olduğunu kaydeden ABD Maliye Bakanlığı, Suudi Arabistan’ın ABD’ye en çok kredi veren ülkeler arasında ilk ona girdiğini belirtti. ABD’nin en büyük kredi sağlayıcısının Çin (1,2 trilyon dolar) ve Japonya (1,1 trilyon dolar) olduğu ifade edildi.

1974 yılından beri Amerika Birleşik Devletleri’nin dış borcu ile ilgili raporları yayınlayan ABD Maliye Bakanlığı, Suudi Arabistan’a olan borcu hiçbir zaman belirtmeyip OPEC üyesi 14 ülkenin toplam borç tutarını gösteriyordu.

Suudi Arabistan’ın yanı sıra ABD’nin en büyük Arap kredi sağlayıcıları arasında ilk üçe BAE (62,5 milyar dolar) ve Kuveyt’in (31,2 milyar dolar) girdiği de kaydedildi.

Şubat ayın sonunda ABD’nin dış borcunun toplam tutarının 19 trilyon dolara ulaştığı açıklanmıştı.

ABD'Yİ FİNANSE EDEN S.ARABİSTAN BİR YANDAN DA KREDİ ARIYOR

Suudi Arabistan'ın geçtiğimiz ay, uluslararası bankalar ile 10 milyar dolar kredi için anlaşmaya vardığı açıklanmıştı. 

Aralarında Amerika, Avrupa, Japon ve Çin bankalarının da bulunduğu büyük bir grubun kredi vermeye hazır olduğuna işaret edilen haberde, hükümetin 8 milyar dolar kredi alma niyetinde olduğu ancak daha sonra bu miktarı 10 milyar dolara yükselttiği ifade edilmişti.

 

Etiketler : #3   #Körfez   #ülkesi   #ABD’yi   #iyi   #finanse   #etmiş    
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN