28 Şubat soruşturmasında 4. dalga

28 Şubat soruşturması kapsamında 4. dalga başladı. Yeni dalganın da dönemin askeri kanadına yönelik olduğu öğrenildi. Daha önceki üç operasyon da askere yönelik yapılmıştı.

08-05-2012


28 Şubat soruşturması kapsamında 4. dalga başladı. Yeni dalganın da dönemin askeri kanadına yönelik olduğu öğrenildi. Daha önceki üç operasyon da askere yönelik yapılmıştı. 4. Dalgada, Altı muvazzaf subay ve 12 Emekli asker hakında gözaltı kararı çıkarıldı. Ankara'da altı, İstanbul'da üç adreste arama yapılıyor. izmir'de bir kişi gözaltına alındı. Arama yapılan adresler arasında Emekli Orgeneral Erdal Şenel de yer alıyor. Şenel hakkında gözaltı kararı olduğu da tahmin ediliyor.
 
TÜMGENERAL ÇETİN DİZDAR'IN EVİNDE ARAMA
Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat soruşturması kapsamında emekli Tümgeneral Çetin Dizdar'ın Kadıköy'deki evinde arama yapılıyor. Sabah saatlerinde emekli Tümgeneral Çetin Dizdar'ın evine gelen polisler, arama yapmaya başladı. Polislerin araması sürüyor.
 
ERGENEKON SANIĞI DA GÖZALTINDA
28 Şubat operasyonunun dördüncü dalgasında, Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde T.V.A. (43) gözaltına alındı. Şüphelinin daha önce Gölcük Donanma Komutanlığı'nda sivil memur olarak çalıştığı, ayrıca Ergenekon davasını tutuksuz sanıklarından olduğu belirtildi. Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri, şu anda şüphelinin evinde arama yapıyor.
Bilişim uzmanlarını da katıldığı aramada, T.V.A.'nın bilgisayarına el koyuldu. Şüphelinin önce İzmir'e, oradan da uçakla Ankara'ya gönderileceği öğrenildi.
 
EMEKLİ KORGENERAL HAKKI KILINÇ'IN EVİ ARANIYOR
28 Şubat soruşturması kapsamında Emekli Korgeneral Hakkı Kılınç'ın evinde arama yapılıyor. Kılınç'ın evinde sabah saatlerinde başlayan aramalar Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülüyor.
Öte yandan aramaların yapıldığı Kılınç'ın oturduğu binadaki komşularının balkonlarına Türk bayrağı asması dikkat çekti.
 
KORGENERALİN EVİNDE ARAMA
28 Şubat soruşturması kapsamında Korgeneral Tevfik Özkılıç'ın Fevzi Çakmak lojmanlarındaki evinde arama yapılıyor.
 
"KAZIĞA OTURTURUM DİYEN GENERAL DE GÖZALTINDA"
 
28 Şubat sürecinde bir generalin, Akşener'e iletmesi için İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Teoman Ünüsan'a söylediği iddia edilen, "Söyleyin o kadına ayağını denk alsın, yoksa İçişleri Bakanlığı önünde yağlı kazığa oturturuz" sözlerini sözlerinin sahibi olan dönemin Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı Çetin Saner de gözaltına alınanlar arasında bulunuyor.
 
KAZIKLI VOYVODA'LI CEVABI
 
Meral Akşener, kendisine "Söyleyin ona, bakanlığın önünde yağlı kazığa oturturuz" mesajını gönderen ismin Korgeneral Çetin Sanver olduğunu dün savcıya verdiği ifade sırasında açıkladı. Akşener'in, gönderilen mesaja karşılık, "Söyleyin ona, ben Balkanlıyım. Kazık deyince aklıma Balkanlı olan Kazıklı Voyvoda geldi. Kazıklı Voyvoda'yı da iyi tanırız. Ama unutulmasın ki, Kazıklı Voyvoda da bir homoseksüeldi" dediği iddia edilmişti.
 
SİVİL PERSONELE DE GÖZALTI
 
Operasyonda, bir dönem Gölcük Donanma Komutanlığı'nda sivil personel olarak görev yapan ve ''Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat'' davasında da tutuksuz yargılanan Tanju Veli Aydın gözaltına alındı.
 
Balıkesir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde, Aydın'ın (43) Ayvalık ilçesindeki evinde, bilgisayar uzmanlarının desteğiyle arama başlattı.
 
Gözaltı kararı çıkartılan isimler şöyle:
 
Emekli Korgeneral Mustafa Bıyık
Emekli Korgeneral Hakkı Kılınç
Emekli Tümgeneral Muhittin Erdal Şenel
Emekli Tümgeneral Muhittin Temel Özkasnak
Emekli Kurmay Albay Erkan Yaykır
Korgeneral Tevfik Özkılıç
Tuğgeneral Celalettin Bacanlı
Tuğgeneral Mehmet Ali Yıldırım
 
Emekli Tümgeneral Cetin Dizdar İst
Emekli Albay Ardan Kıratlı İst
Emekli Albay Mehmet Mithat Kiziroğlu İst
Emekli Tümgeneral Çetin Saner
Emekli Başçavuş Asım Atak
Emekli Başçavuş Abdullah Hoşgür
Emekli İşçi Tanju Veli Aydın
Tümgeneral Mehmet Faruk Alpaydın
Tuğgeneral Metin Keşap
Tümgeneral Berkay Turgut
 
Sivil personel Tanju Veli Aydın
ÇEVİK BİR'DEN SONRAKİ ÖNEMLİ İSİMLER
4. dalganın en öneli isimlerinden biri de istihbarat başkanı Korgeneral Çetin Saner. 28 Şubat'in en güçlü isimlerinden biri olarak bilinir. 
 
28 Şubat'ın hiyerarşisinde Org. Çevik Bir'den sonra gelen iki isim Çetin Saner ve Çetin Dogan. Saner istihbarat; Dogan harekat başkanı idi. 
 
Erdal Şenel, 28 Şubat döneminde tümgeneraldi. Dönemin hiyerarşisinde Çevik Bir, Çetin Saner ve Çetin Doğan'dan sonra geliyordu.
 
(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #28   #Şubat   #soruşturmasında   #4.   #dalga   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN