28 Şubat şeyhi, hap kralı çıktı

28 Şubat şeyhi Ali Kalkancı’nın Beylikdüzü’ndeki fabrikasında 2 milyon uyuşturucu hap ele geçirildi.

18-02-2009


Türkiye siyasi tarihine postmodern darbe olarak geçen 28 Şubat’ın önemli aktörlerinden Ali Kalkancı’nın Beylikdüzü’ndeki fabrikasını basan polis 2 milyon uyuşturucu hap ele geçirdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, 8 aylık teknik takibin ardından Haramidere’de Ali Kalkancı’ya ait olduğu öne sürülen Kalkale İnşaat Kimya Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ne operasyon düzenledi.

KALKANCI ARANIYOR

Jandarmanın da refakat ettiği operasyona İstanbul Olay Yeri İnceleme ekipleri de katıldı. İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah tarafından idare edilen operasyonda, 2 milyon 50 bin adet ‘Captagon’ olarak bilinen uyuşturucu hap ele geçirildi. Polis, depodaki 5 kişiyi gözaltına aldı.

Operasyon sırasında burada bulunmayan deponun sahibi Ali Kalkancı’nın yakalanamadığı öğrenildi. Cerrah, “Kalkancı’nın fabrikasında 2 milyon captagon hap ele geçirildi. Kalkancı aranıyor” dedi. Uyuşturucu ve uyarıcı nitelikli bir kimyasal olan ‘Captagon’un Türkiye’de imal edilip Arap ülkelerine gönderildiği biliniyor. Uyuşturucu operasyonuyla yeniden gündeme gelen Ali Kalkancı, 28 Şubat sürecinde oynadığı rolle hafızalara kazınmıştı.

ERGENEKON TERTİBİ

Ergenekon soruşturması kapsamında ifadesine başvurulan gizli tanık, Ali Kalkancı’nın sahneye sürülmesinin Veli Küçük tarafından organize edildiğini iddia etti. Çevresinde cinci hoca olarak bilinen ancak gerçekte işsiz ve alkolik biri olan Ali Kalkancı’nın Ümit Oğuztan ve Sisi lakaplı Seyhan Soylu’nun çabalarıyla sahte şeyh yapıldığı gizli tanık tarafından anlatılmıştı.
Yine gizli tanığın ifadelerinde Kalkancı’nın Emire Ersoy’la evlendirilmesinden Fadime Şahin’le tanıştırılmasına kadar her aşamasının Veli Küçük, Ümit Oğuztan ve Sisi tarafından organize edildiği vurgulanmıştı. Silivri’de devam eden Ergenekon Davası’nda tutuklu sanık Ümit Oğuztan, geçtiğimiz haftalarda yaptığı ilk savunmasında gizli tanığın Kalkancı’yla olan iddialarını doğrulamış ve 28 Şubat sürecisinde yaşananları anlatmıştı.çen 28 Şubat’ın önemli aktörlerinden Ali Kalkancı’nın Beylikdüzü’ndeki fabrikasını basan polis 2 milyon uyuşturucu hap ele geçirdi.

(Kaynak: Bugün)

Etiketler : #28   #Şubat   #şeyhi   #   #hap   #kralı   #çıktı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN