200 gündür kuşatma altında bir deri bir kemik kaldılar

Suriye'de Esad rejimi ve Hizbullah milislerinin kuşatması altında olan Madaya'da yaşanan açlık krizi en üst noktaya yükseldi.

05-01-2016


Uzun süredir Madaya'yı abluka altında tutan Esad rejimi ve Hizbullah milislerinin bölgeye gıda girişine izin vermemesi nedeniyle ölümlerin başladığı bildirilirken, toplu ölümlerin artmasından korkuluyor.

Madaya'da açlık krizinin geldiği noktayı gösteren bir fotoğraf

OT VE BÖCEK YİYEREK HAYATTA KALMAYA ÇALIŞIYORLAR

Şam'ın kuzeydoğusunda yer alan Madaya'da insanlar 200 gündür açlığa tabii tutulurken, ölümlerin yaşanmasına, ot ve böcek yiyerek hayata tutunmaya çalışmalarına rağmen, reji,m ve Hizbullah militanlarının gayri insani tavrı sürüyor.

Madaya'da açlık krizinin geldiği noktayı gösteren bir başka fotoğraf

200 GÜNDÜR KUŞATMA ALTINDA

Yaklaşık 200 gündür kuşatma altında olan bölgede şimdiye kadar, 70 kişinin açlıktan hayatını kaybettiği, 50 kişinin de iyi beslenemediği için çeşitli hastalıklara yakalandığı belirtiliyor. Madaya'da ayrıca, bir kilo pirincin yaklaşık 300 TL'ye satıldığı belirtildi.

 

Benzer bir ablukanın yaşandığı Doğu Guta'da bir kişi Kilosu 50 dolardan satılan 15 kg pirinç almak için aracını satılığa çıkarmıştı.

SOSYAL MEDYADA MADAYA'YA DESTEK

Ayrıca Sosyal paylaşım platformu Twitter'da şu dakikalarda #MadayaAçlıktanÖlüyor etiketi altında yaşananlara dikkat çekme amacıyla bir Tag çalışması yapılıyor.

Etiketler : #200   #gündür   #kuşatma   #altında   #bir   #deri   #bir   #kemik   #kaldılar   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN