170 bin Filistinli ilk Cuma için Mescid-i Aksa'ya akın etti

Siyonist işgal devletinin bütün engellemelerine rağmen 170 bin Filistinli dün Ramazan ayının ilk cumasını kılmak için Kudüs’ten, 1948 yılında işgal edilmiş topraklardan ve Batı Yaka’dan Mescid-i Aksa’ya akın etti.

29-08-2009


  • Siyonist işgal devletinin bütün engellemelerine rağmen 170 bin Filistinli dün Ramazan ayının ilk cumasını kılmak için Kudüs’ten, 1948 yılında işgal edilmiş topraklardan ve Batı Yaka’dan Mescid-i Aksa’ya akın etti.

Dün (28 Ağustos) Cuma namazının ardından bir açıklama yapan Kudüs Müessesesi şöyle dedi: “Cuma günü sabah namazına on binlerce Filistinli geldi. Daha sonra Filistin halkı Mescid-i Aksa’ya akın etmeye devam etti. Çoğunluğu Kudüs ve 1948 yılında işgal edilmiş topraklardan ve Batı Yaka’daki halkımızdan yol bulanlardan on binlerce insan; kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla ve genciyle Mescid-i Aksa’da ilk Cuma namazını kılmak için geldi. Mescid dolup taşırken, kadınlar Kubbat’us-Sahra ve civardaki ağaçların altında yerlerini aldı. Erkekler de Kıble Camii’nde, Mescid-i Aksa’da, Mervani Mescidi’nde, Aksa’nın doğu ve güney tarafındaki ağaçlıkların altında namaza durdular. Mescid-i Aksa’nın etrafındaki cadde ve sokaklar da namaz kılanlarla dolup taştı”.

Gözlemciler Cuma namazına katılanların takriben 170 bin kişi olduğunu tahmin ediyorlar.

Cuma hutbesini veren Şeyh Yusuf Ebu Sefine, her türlü sıkıntı ve baskıya rağmen ülkenin değişik bölgelerinden Mescid-i Aksa’ya akın eden Filistin halkına teşekkür ettiğini belirterek, “Bu sayıda insanın burada bulunması, bu toprakların bizim olduğunu ve bu caminin de bizim camimiz olduğunu açıkça ortaya koyuyor” dedi.

Müslümanların ihtilaflardan uzak durmalarını isteyen Şeyh Yusuf, Müslümanlardan birlik olmalarını istedi.

Diğer taraftan, Mescid-i Aksa çevresine ve Kudüs’e binlerce polis ve sınır muhafızı yerleştiren işgalciler, gelenleri didik didik aradıktan sonra kadınlardan yaşları 45, erkeklerden de yaşları 50’inin altında olanlara izin vermedi.

İşgal güçlerinin, yaşları bu rakamın üstünde olanlara da onlarca sıkıntı çıkardığı ve Cuma namazının ardından 5 Filistinliyi gözaltına aldığı ifade edildi.

(Kaynak: filistinhaber.com/tr)

Etiketler : #170   #bin   #Filistinli   #ilk   #Cuma   #için Mescidi   #Aksa'ya   #akın   #etti   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN