16 bin İhvan mensubu açlık grevine giriyor

3 Temmuz kanlı darbesinin ardından Mısır'daki Cunta yönetimi tarafından hukuksuz bir şekilde tutuklanan binlerce İhvan mensubu hapishanelerde maruz kaldığı kötü muamele ve işkenceye dikkat çekmek için yarın açlık grevine giriyor.

29-04-2014


Mısır'ın 11 farklı hapishanesinde tutuklu bulunan 16 bin İhvan mensubu mahkum yarın açlık grevine başlıyor. "Mısır Hapishanelerindeki Mahkumlara Özgürlük ' platformu tarafından yapılan açıklamada, Mısır'ın 11 ayrı cezaevinde bulunan 16 bin mahkumun yarın açlık grevine başlayacağı bildirildi. Mahkumların Cunta yönetimi tarafından işkenceye maruz kaldığı belirtilirken, bu grevle insan hakları ihlalinin dünya kamuoyuna duyrulması amaçlanıyor16 bin kişinin içinde arasında öğrenci, kadın, çok sayıda profesör ve doktor bulunduğunu söyleyen Platformun sözcüzü Heysem Ebu Halil, uluslararası insan hakları kuruluşlarını Mısır'daki hukuksuzluğa müdahele etme çağrısında bulundu.

Öte yandan Özgürlük ve Adalet Partisi'nden yapılan açıklamada, üyelerinin tutuklandığından beri günde sadece bir kez tuvalete gitmek için 5 dakika izin verdiklerini belirtilirken, yakınlarıyla görüşme izni verilmediğini, sudan mahrum ettikleri ifade ediliyor.

(Yeni Şafak)

Etiketler : #16   #bin   #İhvan   #mensubu   #açlık   #grevine   #giriyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN