1417 sadece bir sayı değil!

Gazze'de şehit edilen 1417 Filistinli için İngiltere ile paralel olarak Ankara'da ve bazı şehirlerde anlamlı bir etkinlik yapılacak.

15-01-2010


İslam ve Hayat

İsrail işgal güçleri geçtiğimiz yıl son yılların en kanlı ve hain saldırılarından birini gerçekleştirerek 1417 Filistinliyi öldürdü. Gazze, son 60 yıldaki en büyük kaybını vermişti. Bu hain katliam, siyonistlerce “Kurşun Dökme Operasyonu” olarak adlandırıldı. Katliam operasyonunun ismi, Yahudilerin dini bayramı Hanuka için H.N. Bialik tarafından yazılan bir şiirin “kurşundan dökme bir Dreidel (bu bayramda Yahudiler tarafından oynanan bir topaç)” dizesinden geliyordu. Oysa Gazze’de o günlerde oyun değildi yaşananlar. Analar, babalar, oğullar, kızlar, çocuklar, eşler hayatlarını kaybetti. Yaralar ise hâlâ taze. Gazze hem siyonist israil hem de işbirlikçi Mısır tarafından kuşatma altında tutuluyor. Ambargo devam ediyor. Gazze Konvoyu, sorunun ne kadar sıcak olduğunu gündeme getirdi. Şimdi ise Gazze’de hayatını kaybeden 1417 Filistinli gündeme getirilecek.

Ankara'da yürüyüş ve açıklama

Bu Cumartesi (16 Ocak 2010) günü İngiltere ile eşzamanlı bir eylem gerçekleştirilecek. İstanbul ve Ankara’daki eylemlerde 1417 Filistinli anılacak. Ankara’da saat13.00 te Abdi İpekçi Parkında toplanacak olan duyarlı insanlar, buradan Yüksel Caddesi’ne kadar sessizlik içerisinde yürüyecek. Yürüyüşe katılanlar beyaz ve kırmızı renkte önlükler giyecek. Önlüklerin önünde ve arkasında Gazze saldırılarında kaybettiğimiz çocuklarımızın isimleri ve fotoğrafları olacak. Ellerinde ise Gazze saldırılarına ait fotoğraflar taşıyacaklar. Yol boyunca bildiri dağıtacaklar. Bildirilerde hayatlarını kaybeden Filistinliler hakkında bilgiler yer alacak. Yüksel Caddesinde basın açıklaması ile eylem bitecek.

Bu haftaki başörtüsü eylemlerindede 1417 Gazzeli için ses verilmesi bekleniyor. Konuyla ilgili çeşitli görseller hazırlayan başörtüsü platformları, herkesi Gazzeli kardeşlerimiz için meydanlara gelip, eylemlere destek vermelerini bekliyorlar.

Etiketler : #1417   #sadece   #bir   #sayı   #değil!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN